1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Küçük HES’lerin verimlilikleri ölçülecek

Küçük HES’lerin verimlilikleri ölçülecek

Su Politikaları Derneği (SPD) Türkiye’deki küçük ölçekli hidroelektrik santrallerin üretim verimliliklerini ölçecek.

Küçük HES’lerin verimlilikleri ölçülecek

Enerji Günlüğü - Su Politikaları Derneği (SPD) Türkiye’deki küçük ölçekli hidroelektrik santrallerin üretim verimliliklerini ölçecek.

Enerji Günlüğü Yazarı ve Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, EPDK’nin verilerine göre halen 500’ü aşan sayıda nehir ve kanal santralinin işletmede olduğunu hatırlattı. Ancak bunların kurulduğu günden bu yana üretim verimliliğini inceleyen bir çalışmaya rastlamadıklarını belirten Yıldız şöyle dedi:

“Türkiye nehir ve kanal tipi hidroelektrik santrallari alanında 2007 yılından bu yana planlama, projelendirme, uygulama ve işletme konularında çok yoğun bir dönem yaşadı. Bu yapılanların uygulamalarından alacağımız geri dönüşlerle yaptıklarımız değerlendirmeliyiz. Bu konuların ilgili kurumlarca araştırılması veya araştırmak isteyen üniversitelere sağlıklı ve sürekli veri sağlanması, bundan sonraki HES planlamalarımız ve işletme programlarımız için çok önemli faydalar sağlayacaktır.”

Dursun Yıldız, kendilerinin de bu amaçla konuyu araştırdıklarını belirterek “Elde edilebilen açık verilerle yapılan çalışmada şu ana kadar ilginç sonuçlara rastladığımızı söyleyebilirim. Rapor, tamamlanmak üzere. Yakın zamanda yayınlanacak” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler