1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Küresel enerji hedefleri için daha çok çaba harcanmalı

Küresel enerji hedefleri için daha çok çaba harcanmalı

2030'da 650 milyon insana hala elektrik ulaşamayacağı belirtilerek, küresel enerji hedefleri için daha çok çaba harcanması gerektiği kaydedildi.

Küresel enerji hedefleri için daha çok çaba harcanmalı

Enerji Günlüğü - 2030'da 650 milyon insana hala elektrik ulaşamayacağı belirtilerek, küresel enerji hedefleri için daha çok çaba harcanması gerektiği kaydedildi.

Dünyanın 2030'da sürdürülebilir enerji hedeflerinin gerisinde kalması bekleniyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA), Birleşmiş Milletler İstatistik Ofisi (UNSD), Dünya Bankası ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) hazırladığı ‘SDG7'yi İzleme: Enerji İlerleme Raporu'na göre, son yıllarda kaydedilen önemli ilerlemeye rağmen, dünya, 2030 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nde (SDG) belirlenen küresel enerji hedeflerine ulaşmakta yetersiz kalıyor. Rapora göre 2030 yılına kadar herkes için ekonomik, güvenilir, sürdürülebilir ve modern enerji sağlamak hala mümkün ancak bununla birlikte, dünyanın en fakir nüfusunun bir kısmına ulaşmak ve enerji sürdürülebilirliğini artırmak için daha fazla çaba sarf etmek gerekiyor. 

SDG7'yi İzleme: Enerji İlerleme Raporu'na göre, son yıllarda enerji erişiminde kayda değer ilerleme sağlandı, elektriği olmayan insanların sayısı 2010'da 1,2 milyar ve 2016'da 1 milyar iken 840 milyona düştü. Ancak, rapora göre hala 2030'da 650 milyon insan elektriksiz kalmaya devam edecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler