1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kütahya Porselen, Kiraz Enerji'yi satın alacak

Kütahya Porselen, Kiraz Enerji'yi satın alacak

Enerji Günlüğü - Kütahya Porselen, Kiraz Enerji Yatırım Üretim Ve Ticaret A.Ş'yi 10 milyon dolar bedel karşılığı satın almaya karar verdi. Kütahya...

Kütahya Porselen, Kiraz Enerji'yi satın alacak

Enerji Günlüğü - Kütahya Porselen, Kiraz Enerji Yatırım Üretim Ve Ticaret A.Ş'yi 10 milyon dolar bedel karşılığı satın almaya karar verdi. 

Kütahya Porselen, Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş. ve Kazım TÜRKER'in tamamına sahip olduğu Kiraz Enerji Yatırım Üretim ve Tic. A.Ş.’yi satın alacaklarını açıkladı.

Açıklamada, Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. ve Kazım Türker'in Kiraz Enerji Yatırım Üretim Ve Ticaret A.Ş.'nin 11.069.813,99 TL (onbir milyon altmış dokuz bin sekiz yüz onüç TL doksan dokuz kuruş) ödenmemiş 15.000.000 TL. (Onbes milyon Türk Lirası) sermayesinde, sahip oldukları her biri 100 TL itibari değerde toplam 150.000 adet nama yazılı paylarının tamamının, pay başına 66,66 USD olmak üzere toplam 10.000.000 USD (onmilyon Amerikan Doları) bedel karşılığında, ödenmemiş sermaye borcu ile Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. ve Kazım Türker'den satın alınmasına karar verildiği kaydedildi.

KİRAZLI RES İÇİN MW AYARI

Bedelin bonolarla ödeneceği belirtilen açıklamada, “ Satıcılar'dan Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından, Şirketimiz lehine, ilgili idareden 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onayının alınmasını takiben iade edilmek üzere, toplam 10.000.000 (onmilyon) ABD Doları tutarlı 1 adet teminat senedi düzenlenerek Şirketimize kapanış tarihinde teslim edilecektir. Kirazlı RES Projesi kapsamında projenin kurulu gücünün 50 MW'ın altında kalması halinde, geliştirilecek projenin kurulu gücü ile 50 MW arasındaki her bir MW için Pay Satış Bedeli'nden 200.000 ABD Doları düşülecektir.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler