1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kütahya’da kömür kırma eleme tesisi kurulacak

Kütahya’da kömür kırma eleme tesisi kurulacak

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ), Kütahya’daki kömür ocağında yılda 390 bin ton kapasiteli kömür kırma eleme tesisi kuracak. 

Kütahya’da kömür kırma eleme tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde işletilmekte olan kömür ocağından çıkartılan kömürün satışa hazır hale getirilmesi için kömür kırma eleme tesisi kurulacak. 

TKİ Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Kütahya ili, Tavşanlı ilçesi, Tunçbilek beldesi, 36111 ruhsat numaralı (EN: 1153802) saha içerisinde belirlenen alanda “Kömür Kırma Eleme Tesisi” kurulması planlanıyor. Söz konusu işletme ruhsatı TKİ adına Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş olup, sahada mevcut durumda işletilen kömür ocaklarında çıkartılacak kömür, planlanan tesiste kırma eleme işlemine tabi tutularak piyasaya satılacak. Tesiste yılda 390 bin ton kömür kırma eleme işlemine tabi tutulacak 

7,5 milyon TL değerindeki proje kapsamında kömür ocaklarından çıkartılan kömürler kamyonlara kırıcı ve elek ünitesine getirilerek burada kırılıp elenecek. Kömürler, bunkere boşaltılması ile primer kırıcıda kırılacak elek sistemine band yardımı ile beslenecek. Eleme sistemindeki elek açıklıkları ile 3 farklı boyutta kömür elde edilecek. 0 -10 mm boyutundaki toz kömür, 10 mm-18 mm arası fındık kömür, 18 mm ve daha fazla boyutundaki malzeme parça kömür olarak, farklı boyutlarda kömür elde ediliyor. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler