1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Libya Total’in faaliyetlerini durdurdu

Libya Total’in faaliyetlerini durdurdu

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, aralarında Fransız petrol şirketi Total'in de yer aldığı 40 yabancı şirketin faaliyetlerini durdurdu.

Libya Total’in faaliyetlerini durdurdu

Enerji Günlüğü - Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, aralarında Fransız petrol şirketi Total'in de yer aldığı 40 yabancı şirketin faaliyetlerini durdurdu.

Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, aralarında Libya'daki petrol üretiminde büyük pay sahibi olan Fransız petrol şirketi Total’in de bulunduğu 40 yabancı şirketin ruhsat sürelerinin dolmaya yaklaşması nedeniyle faaliyetlerinin durdurulduğunu ve bu şirketlerin 90 gün içinde ruhsatlarını yenilemesi gerektiğini açıkladı. Şirketler içinde enerji yatırımları da bulunan Alman teknoloji şirketi Siemens de bulunuyor. 

Başkent Trablus'u ele geçirmek üzere saldırı başlatan Halife Hafter'e Fransa'nın bariz desteğinin kararın arkasındaki nedenlerden olduğu kaydediliyor. Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine UMH birlikleri de Burkan el-Gadab operasyonunu başlatmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler