1. HABERLER

  2. PETROL

  3. MAPEG’de en üst disiplin amiri Bakan olacak

MAPEG’de en üst disiplin amiri Bakan olacak

MAPEG’de kurum içi disiplin uygulamaları, doğrudan Bakan’a bağlı olacak şekilde düzenlendi. 

MAPEG’de en üst disiplin amiri Bakan olacak

Enerji Günlüğü – MAPEG’de kurum içi disiplin uygulamaları, doğrudan Bakan’a bağlı olacak şekilde düzenlendi. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) Disiplin Amirleri Yönetmeliği, yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik uyarınca kurumun en üst disiplin amiri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olacak. Yönetmelik, MAPEG’de görev yapan memurların disiplin amirlerinin belirlenmesi amacıyla çıkarıldı. 

Diğer kurum personeli de Genel Müdür’den başlamak suretiyle, Genel Müdür Yardımcısı, Uzmanlar, Uzman Yardımcıları, Şube Müdürü ve memur personel olmak üzere silsile halinde sıralanmak ve üstler astların disiplin amiri olacak şekilde düzenlendi. 

Disiplin amirleri, disiplin işlerinde kendilerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve özel kanunlarla verilen yetkileri kamu hizmetlerinin gereği gibi yürütülmesini sağlamak amacıyla; memurlara kanun, tüzük ve yönetmeliklerle tanınan hakları göz önünde tutan, hakkaniyet ve eşitliği esas alan bir tutum ve davranış içinde kullanmak konusunda yükümlülük alıyorlar. 

Disiplin amirleri ayrıca memurların uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması ve memurluktan çıkarma cezalarından biriyle cezalandırılması gereken disipline aykırı davranışlarını öğrendikleri tarihten itibaren kanunen belli süreler içinde disiplin soruşturmasını başlatmak; gerekli cezayı uygulamak, disiplin cezası verme yetkisinin zaman aşımına uğramasını önlemek; uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını soruşturmanın tamamlandığı tarihi izleyen 15 gün içinde vermek; uyarma ve kınama cezalarına karşı yapılan itirazları, cezalara ilişkin karar ve eklerinin kendilerine intikalinden itibaren 30 gün içinde inceleyerek sonuçlandırmaları gerekiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler