1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. MAPEG’de personelin kurum içi yükselme şartları belirlendi

MAPEG’de personelin kurum içi yükselme şartları belirlendi

MAPEG Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Yönetmeliği yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

MAPEG’de personelin kurum içi yükselme şartları belirlendi

Enerji Günlüğü - MAPEG Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Yönetmeliği yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmeliğe göre görevde yükselme hakkı kazanmak için; ilan edilen kadro için bu şartı sağlayan personel bulunmaması durumu hariç olmak üzere, en az altı ay Genel Müdürlükte çalışmış olmak ve görevde yükselme yazılı ve sözlü sınavlarında başarılı olmak gerekecek. Unvan değişikliği yapmak isteyen personelin de unvan değişikliği yazılı ve sözlü sınavlarında başarılı olmaları gerekecek.

Yönetmelik kapsamında görevde yükselmeye tabi kadrolar ve hizmet grupları aşağıda listelenen kadrolar olacak. 

YÖNETMELİK HÜKÜMLERİNİN UYGULANACAĞI KADROLAR
Yönetim Hizmetleri Grubu: şube müdürü ve şef; Hukuk Hizmetleri Grubu: hukuk müşaviri; Araştırma ve Planlama Hizmetleri Grubu: araştırmacı, uzman; İdari Hizmetler Grubu: ayniyat saymanı; bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur, sekreter, şoför; Yardımcı Hizmetler Grubu: dağıtıcı, hizmetli, aşçı.

Yönetmelik kapsamında unvan değişikliğine tabi kadrolar ve hizmet grupları ise şunlar olacak; avukat, istatistikçi, matematikçi, kimyager, mühendis, mütercim, tekniker, teknisyen, topograf, programcı.

ÖZELLEŞTİRİLEN KURUM PERSONELİ MUAF OLACAK
Özelleştirilen kurumlardan yapılacak atamalarda MAPEG Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uygulanmayacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler