1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Marmara Denizi’nin kurtarılması için çağrı

Marmara Denizi’nin kurtarılması için çağrı

Adaları ve Boğazları ile Marmara Kültürleri Ağı kurucuları, Marmara Denizi'ni korumak için kendisini sorumlu hisseden herkesi ağa katkı vermeye çağırdı.

Marmara Denizi’nin kurtarılması için çağrı

Enerji Günlüğü - Marmara Kültürleri Ağı, günümüzde insan kaynaklı kirlenmenin ve aşırı kullanmanın sonucu sahip olduğu değerleri birer birer yitiren Marmara Denizi’ni kurtarmak için kendisini sorumlu hisseden herkese bir araya gelme çağrısında bulundu. 

Bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilen Marmara Kültürleri Ağı, 21 Nisan'da çevrimiçi düzenlenen açılış etkinliğinde Marmara Denizi'ni korumak için adım atmak isteyen herkese çağrıda bulundu. Sularında ise birbirinden farklı balık ve canlı hayatını barındıran dünyanın en özel iç denizlerinden birisi olan Marmara Denizi’nin günümüzde insan kaynaklı kirlenmenin ve aşırı kullanmanın sonucu sahip olduğu değerleri birer birer yitirdiğine ve tüm deniz varlıklarıyla ölüme doğru sürüklendiğine dikkat çeken Ağ, bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesini ve Marmara Denizi'nin kurtarılması için çabaların çoğalmasını hedefliyor.

Marmara Kültürleri Ağı, Marmara'yı yazan, çizen, düşünen, seven, korumaya çalışan ve “Benim Marmaram tertemiz sularıyla hayat dolmalı!” diyen herkesi bir araya getirmeyi amaçlıyor. 

Ağın ikinci etkinliği ise 27 Nisan'da gerçekleşecek “Yaman Koray Eserlerinde Marmara Kültürleri” başlıklı söyleşi olacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler