1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Marmara Denizi için ileri atıksu arıtma tesisi

Marmara Denizi için ileri atıksu arıtma tesisi

İstanbul, Bursa ve Kocaeli’nde il ve ilçe belediyeleri ileri atıksu arıtma tesisi kuracak.

Marmara Denizi için ileri atıksu arıtma tesisi

Enerji Günlüğü - Marmara Denizi’ne atıksu bırakan İstanbul, Bursa ve Kocaeli’nde il ve ilçe belediyeleri 3 yıl içinde ileri atıksu arıtma tesisi kuracaklar. 

Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Marmara Denizi'ne kıyısı olan 3 büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyelerine, ileri atık su arıtma tesisi kurma mecburiyeti getirdi.  

Kanun’a göre Boğazlar ve Susurluk Havzası dâhil Marmara Denizi Hidrolojik Havzası’nda ve bu Havza’da yer alan illerden İstanbul, Bursa ve Kocaeli illerinin tamamında; büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri 6 ay içinde iş termin planlarını Bakanlığa sunmak ve 3 yıl sonunda da ileri atıksu arıtma tesislerini kurup işletmeye alacaklar. 

Kanun kapsamında anılan büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri atıksu gelirlerinin yarısını, ileri atıksu arıtma tesislerinin kurulması ve işletilmesinde bu tesisler kurulana kadar kullanılmak üzere ayıracaklar. Ayrılan gelirler ileri atıksu arıtma tesisinin kurulumu dışındaki herhangi bir amaçla kullanılamayacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler