1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Mehmet Uygun TKİ Genel Müdür Yardımcısı oldu

Mehmet Uygun TKİ Genel Müdür Yardımcısı oldu

TKİ Genel Müdür Yardımcılığı görevine Mehmet Uygun atandı.

Mehmet Uygun TKİ Genel Müdür Yardımcısı oldu

Enerji Günlüğü – TKİ Genel Müdür Yardımcılığı görevine Mehmet Uygun atandı.

2019/102 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararıyla, Türkiye Kömür İşletmeleri  Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine, Mehmet Uygun atandı. 

1973 yılında Kütahya’da doğan Mehmet Uygun, ilk ve ortaöğrenimini Tavşanlı’da tamamladıktan sonra sırasıyla İTÜ Maden Mühendisliği (1994) ve  Anadolu Üniversitesi İktisat (2001) bölümlerini bitirdi. Yüksek lisansını Osmangazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde (2003) tamamlayan Uygun, meslek hayatına Tunçbilek’te özel sektörde başladı. 1998 yılında TKİ’ye bağlı Garp Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğünde kömür hazırlama ve zenginleştirme tesislerinde mühendis ve başmühendis olarak çalıştı. 2007 yılında Seyitömer Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğüne, Tesisler Şube Müdürü olarak atandı ve 2010-2011 yılları arasında Bursa Linyitleri İşletmesinde İşletme Müdürü ve SLİ Yönetim Komitesi üyesi olarak çalıştı. 

Bir süre Genel Müdür müşavirliği görevinde bulunan Mehmet Uygun, 2012 yılında İş Güvenliği ve Sağlığı Dairesi Başkanlığı görevine atandı. Uygun, 19 Ocak 2018 tarihinden bu yana TKİ Genel Müdür Yardımcılığı ve TKİ Yönetim Kurulu üyeliği görevlerine vekaleten yürütüyordu. 

Madencilik ve iş sağlığı ve güvenliği alanlarında pek çok STK üyeliği bulunan Mehmet Uygun, bu STK’larda yönetici olarak da görevler üstlendi ve uzmanlık alanıyla ilgili çok sayıda sertifika programına ve projelere katıldı. Mehmet Uygun evli ve 2 çocuk babası.

Önceki ve Sonraki Haberler