1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Meslek odaları ve üniversiteler enerji verimliliği yetkisi verecek

Meslek odaları ve üniversiteler enerji verimliliği yetkisi verecek

Meslek odaları ve üniversiteler, enerji verimliliği konusunda çalışacak şirketlere, yetki belgesi verebilecek. 

Meslek odaları ve üniversiteler enerji verimliliği yetkisi verecek

Enerji günlüğü - Meslek odaları ve üniversiteler, enerji verimliliği konusunda çalışacak şirketlere, yetki belgesi verebilecek. 

Enerji verimliliği  hizmetlerini yetkili şirketler verecek. Meslek odaları ve üniversiteler de eğitim, yetkilendirme ve izleme faaliyetlerini yürütmek için şirketlere yetki belgesi verebilecek. 

Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Arttırılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmelikte 3. maddenin “ddd” bendinde tarif edilen yetki belgesi, “Düzenlenen yetkilendirme anlaşmaları çerçevesinde, üniversitelere ve meslek odalarına eğitim, yetkilendirme ve izleme faaliyetlerini yürütmek üzere Bakanlık tarafından; şirketlere ise eğitim, etüt, danışmanlık ve proje hazırlama ve uygulama faaliyetlerini yürütmek üzere Bakanlık, meslek odaları veya üniversiteler tarafından verilen belgeyi ifade eder” şeklinde tanımlandı. 

Aynı maddenin “eee” bendinde tarif edilen yetkilendirilmiş kurumlar ise “Düzenlenen yetkilendirme anlaşması çerçevesinde eğitim, yetkilendirme ve izleme faaliyetlerini yürütmek üzere Bakanlık tarafından yetkilendirilen meslek odalarını ve üniversiteleri ifade eder” şeklinde değiştirildi. 

Buna göre enerji verimliliği konusunda eğitim, etüt, danışmanlık ve proje hazırlama ve uygulama faaliyetlerini yürütmek isteyen şirketler, yetki belgelerini Bakanlıktan yetki almış üniversiteler veya meslek odalarından alabilecekler. 

Önceki ve Sonraki Haberler