1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Milli Elektrikli Tren Seti raylara inmek için hazırlanıyor

Milli Elektrikli Tren Seti raylara inmek için hazırlanıyor

TÜRASAŞ, Milli Elektrikli Tren Seti’nin üretim ve test çalışmalarını yıl sonunda bitirmeyi planladıklarını belirtti.

Milli Elektrikli Tren Seti raylara inmek için hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürü Erdal Aba, müdürlük binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek Milli elektrikli Tren Seti’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) Sakarya Bölge Müdürü Erdal Aba Milli Elektrikli Tren Seti’nin test ve üretim çalışmalarının sürdüğünü ifade ederken, trenin teknik bilgileri hakkında sunum yaptı. Aba’nın sunumunda; trenin frenleme, hız ve genel testlerinin yer aldığı görüntüler de yer aldı.

Yapımı tamamlanan iki trenin, üretim tesisinde bulunan rayların üzerinde yürütüldüğü bildirildi. Aba, tren çalışmalarını yıl sonunda bitirmeyi planladıklarını dile getirdi.

HEDEF: SAATTE 225 KM HIZ

Milli elektrikli tren seti üretimi kapsamında, saatte 160 kilometre hıza uygun prototipin montajı ve fabrika testlerinin tamamlandığı aktarıldı. Ayrıca tren setlerinin hızlı tren hatlarında kullanılmak üzere gerekli tasarım değişiklikleri sağlanarak saatte 225 kilometre hıza çıkabilen Milli Hızlı Tren Projesi’nin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Öte yandan, TÜRASAŞ tarafından geliştirilen milli elektrikli lokomotifin tasarım ve üretim çalışmaları da devam ediyor. TÜRASAŞ, bünyesinde yabancı firma lisansıyla elektrikli ve dizel lokomotif üretirken söz konusu projelerden elde edilen tecrübenin milli elektrikli lokomotif üretiminde kullanılması amaçlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler