1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Türkiye’nin ikinci yerli otomobiline devlet desteği

Türkiye’nin ikinci yerli otomobiline devlet desteği

Türkiye’nin ikinci yerli ve elektrikli otomobili Amperino’ya, 66 milyon liralık devlet desteği sağlandı.

Türkiye’nin ikinci yerli otomobiline devlet desteği

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ikinci yerli ve elektrikli otomobili Amperino’nun 2025’te piyasaya sürüleceği bildirildi. Amperino,Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan 66 milyon liralık teşvik aldı.

Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli otomobili TOGG’un ardından ikinci yerli otomobile teşvik haberi geldi. Amperino ismiyle piyasaya sürülecek olan elektrikli otomobil projesine, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan destek verildi.

2021’de kamuoyuna duyurulan ve Saloni Mobilya, Erhun Metal, Yol Mobilya, Lenova Mobilya, Orimak Makina ve İyon Mekatronik ortaklığında geliştirilen elektrikli araç projesi Amperino, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan 300 milyon liraya kadar ucu açık olmak üzere 66 milyon liralık teşvik aldı.

İKİNCİ YERLİ ARAÇ 2025’TE YOLLARDA OLACAK

Bursa İnegöl’de, şehir içi kısa mesafelerde kullanılmak üzere geliştirilen elektrikli otomobilin, 90 kilometre hıza ulaşacağı ve 150 kilometre menzile sahip olacağı açıklandı.

Üç kişilik tasarlanan aracın test aşamasına geldiğini belirten Amperino Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven, konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Hedefimiz 2024 yılında bu aracı tam tekmil bitirerek Cenevre Otomotiv Fuarında sergilemek. Dünyanın her yerine satabilmek için E belgesi alacağız”.

Aracın fabrika çıkışından sonra yaklaşık 6-12 aylık test ve belgelendirme sürecine tabi olacağına vurgu yapan Canseven, “Bu süreç sırasında da biz artık seri üretim için fabrika ve seri üretim hattı çalışmalarına başlayacağız. 2025 yılı gibi ilk araçlar banttan iner diye düşünüyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler