1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili tanıtıldı

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili tanıtıldı

500 km menzil ve 30 dakikanın altında şarj edilebilir özelliklere sahip Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobilinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili tanıtıldı

Enerji Günlüğü - 500 km menzil ve 30 dakikanın altında şarj edilebilir özelliklere sahip Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobilinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Türkiye’nin yerli elektrikli otomobili İstanbul Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde tanıtıldı. Tanıtımda yerli otomobilin SUV ve sedan modelleri bir arada gösterildi. Yerli otomobil, yollara çıkacağı 2022 yılına kadar TOGG’un öncülüğünde yayılımını sağlayacak geniş kapsamlı şarj altyapısı sayesinde evlerde, ofislerde ve yol üzerindeki istasyonlarda şarj edilebilecek. Bağlantılı ve akıllı bir otomobil olmanın sunacağı teknolojik imkanlar ile kullanıcılar otomobillerinin şarjını kolaylıkla planlayıp yönetebilecek. Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.

15 YILDA 22 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPILACAK

Yerli otomobil için 15 yılda en az 22 milyar lira yatırım yapılacak. Otomobil, Bursa’nın Gemlik ilçesindeki TSK’ya arazide inşa edilecek fabrikada üretilecek. 2022 yılında tüm Türkiye'de şarj altyapısı da hazır olacak.

30 DAKİKANIN ALTINDA HIZLI ŞARJ

Türkiye’nin Otomobili, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Doğuştan elektrikli modüler platform ile 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek.

Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.

Euro NCAP 5 yıldız seviyesine uyumlu, platforma entegre edilmiş batarya ile yüksek çarpışma dayanımı ve yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak. Araç menziline yüzde 20’ye kadar katkı sağlayan geri kazanımlı frenleme de otomobilin önemli özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler