1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. TOGG için batarya prototipi üretildi

TOGG için batarya prototipi üretildi

TOGG’un bataryasını üretecek olan Siro, Gebze'deki Batarya Geliştirme Merkezi'nde ilk prototip bataryanın üretim ve testlerinin tamamlandığını bildirdi.

TOGG için batarya prototipi üretildi

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili TOGG için ilk batarya prototipi üretildi. Bataryaların seri üretimine ise 2023 yılında başlanılacak.

Türkiye'nin ilk arabasını yapmak amacıyla kurulan Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) ve Farasis Energy ortaklığında temiz enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri (Siro), batarya üretimine başladı. Siro, yönetim merkezinin de bulunduğu Gebze’de kurduğu Batarya Geliştirme Merkezi’nde ilk batarya prototipini ürettiğini açıkladı. 

SERİ ÜRETİME 2023’TE BAŞLANACAK

Siro, geliştirilen batarya modül ve paketlerinin seri üretimine 2023 yılının başından itibaren başlayacak. İkinci aşamada Siro, Batarya Geliştirme Merkezi ile Farasis Energy’nin en son teknolojisine dayalı Li-Ion NMC batarya hücreleri geliştirecek ve üretecek.

2002 yılında ABD'de kurulan ve 2009 yılında faaliyet merkezini Çin'e taşıyan, Farasis Energy, elektrikli arabalar için Lityum İyon Pili üretiyor. ABD, Çin ve Almanya'da Ar-Ge merkezleri; Çin'de ise üretim tesisi bulunuyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler