1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Siro AŞ’nin Bursa’daki batarya yatırımına devlet yardımı

Siro AŞ’nin Bursa’daki batarya yatırımına devlet yardımı

Siro Silk Road AŞ’nin Bursa’da gerçekleştireceği batarya yatırımına proje bazlı devlet yardımı verilecek.

Siro AŞ’nin Bursa’daki batarya yatırımına devlet yardımı

Enerji Günlüğü - Siro Silk Road AŞ’nin Bursa’da 600 dönümlük arazide gerçekleştireceği batarya yatırımına proje bazlı devlet yardımı verilecek. 

Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Bursa ilinin Gemlik ilçesine bağlı Gençali Mahallesinde bulunan 134 ada, 4 numaralı parsel üzerindeki, 3.024.55,87m2 yüzölçümüne sahip sahanın 590.046,23m2’lik kısmı ile Hisar Mahallesinde bulunan 520 ada, 1 numaralı parsel üzerindeki 13.361,17m2’lik sahanın 11.126m2’lik kısmı olmak üzere toplam 601.172,23m2’lik alanda gerçekleştireceği batarya hücresi ve modül üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı verilecek. 

Devlet yardımı, söz konusu tesise doğrudan, hasılat payı alınmaksızın, 49 yıl süreyle bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecek. Yatırımın tamamlanması ve öngörülen istihdamın 5 yıl süreyle sağlanması durumunda söz konusu taşınmazlar, Siro Silk Road AŞ’nin talebi halinde tapuda şirket adına bedelsiz olarak tescil edilecek. 

Siro Silk Road  AŞ, Türkiye ve çevresindeki ülkelerde otomotiv ve otomotiv dışı uygulamalar için enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu (TOGG) ve Farasis Energy ortaklığında kuruldu. Şirketin yıllık 20GWh'lik üretim kapasitesiyle çalışması planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler