1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TOGG'ın Siro Silkroad batarya tesisine yatırım teşviki

TOGG'ın Siro Silkroad batarya tesisine yatırım teşviki

TOGG'un Amerikalı Farasis ile ortak olduğu Siro Silkroad AŞ’nin Bursa’da kuracağı batarya hücresi ve modül üretim tesisine proje bazlı devlet desteği verilecek. 

TOGG'ın Siro Silkroad batarya tesisine yatırım teşviki

Enerji Günlüğü - Siro Silkroad AŞ’nin Bursa’da kuracağı batarya hücresi ve modül üretim tesisine proje bazlı devlet desteği verilecek. 

Siro Silkroad Temiz Enerji Depolama Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Bursa ilinde yapılacak olan, komple yeni yatırım nitelikli tesis yatırımına, 4924 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı uyarınca ve yatırımın 10 yıl içinde tamamlanması kaydıyla, proje bazlı devlet desteği verilecek. Yatırımın öngörülen sürede tamamlanamaması halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 5 yıllık ek süre tanıyabilecek. 

30 milyar lira yatırım maliyeti bulunan tesis tamamlandığında 400’ü nitelikli personel olmak üzere, 2.200 kişi için yeni istihdam imkanı yaratılmış olacak. 

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ve Amerikan Farasis Energy ortaklığıyla kurulacak olan tesiste, yılda 15GWs a batarya hücresi ve 19,8GWs de batarya modül ve paketi üretilecek. 

Tesis için verilecek olan devlet desteği paketinde şunlar yer alacak:

Gümrük vergisi muafiyeti
KDV istisnası
KDV iadesi
Vergi indirimi (vergi indirim oranı %100; yatırıma katkı oranı %26,5; yatırım katkı tutarının yatırım döneminde kullanılabilecek oranı %100.)
Sigorta primi işveren hissesi desteği (Azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl.)
Gelir vergisi stopajı desteği (10 yıl.)
Nitelikli personel desteği (Her nitelikli personel için asgari ücretin aylık brüt tutarının 20 katına kadar ve 5 yıl boyunca.)
Enerji desteği (İşletmeye geçiş tarihinden itibaren 10 yıla kadar, enerji tüketim harcamalarının %50’si.)
Hibe desteği
Yatırım yeri tahsisi (Bursa ili, Gemlik ilçesi.)

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler