1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Mini YEKA GES ihaleleri 2020 ilk çeyreğinde tamamlanacak

Mini YEKA GES ihaleleri 2020 ilk çeyreğinde tamamlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, güneşte yeni mini YEKA ihalelerinin önümüzdeki haftalarda açıklanıp 2020 yılının ilk çeyreğinde de tamamlanacağını söyledi. 

Mini YEKA GES ihaleleri 2020 ilk çeyreğinde tamamlanacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, güneşte yeni mini YEKA ihalelerinin önümüzdeki haftalarda açıklanıp 2020 yılının ilk çeyreğinde de tamamlanacağını söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 10. Türkiye Enerji Zirvesi’nin ilk gününde gerçekleştirilen oturumda, Türkiye güneş enerjisi sektörünün beklediği mini YEKA güneş enerjisi projeleri ihaleleri için tarih verdi. Dönmez yaptığı değerlendirmede,  “Güneşte mini YEKA ihalelerini önümüzdeki haftalarda açıklarız. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde de tamamlarız diye düşünüyorum. Burada bankalar da devreye girerse küçük yatırımcının düşük taksitlerle gerçekleştirme imkanı olur” dedi. 

GÜNDER BAŞKANI KALELİ: NE KADAR ERKEN O KADAR İYİ

Bakanın açıklamasını değerlendiren GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli ise mini YEKA ihalelerinin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirilecek olmasının son derece olumlu olduğunu belirtti. Kaleli, “Mini YEKA’lar ciddi bir rekabet ortamı yaratıyor. Fiyatlar beklenenin aksine aşağı doğru gidebilir. İkincisi de dağıtık olması. Umarız 2020’nin ilk çeyreğinde yapılır. Ne kadar erken o kadar iyi” değerlendirmesinde bulundu.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/Antalya

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler