1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. MMO Türkiye'nin Enerji Görünümü 2019 Raporu’nu tanıtacak

MMO Türkiye'nin Enerji Görünümü 2019 Raporu’nu tanıtacak

Makina Mühendisleri Odası, Türkiye’nin güncel enerji konularının değerlendirilip çözüm önerilerinin sunulduğu Türkiye'nin Enerji Görünümü 2019 Raporu’nu İstanbul’da tanıtacak. 

MMO Türkiye'nin Enerji Görünümü 2019 Raporu’nu tanıtacak

Enerji Günlüğü - Makina Mühendisleri Odası, Türkiye’nin güncel enerji konularının değerlendirilip çözüm önerilerinin sunulduğu Türkiye'nin Enerji Görünümü 2019 Raporu’nu İstanbul’da tanıtacak. 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu, 2010'dan bu yana, her yıl güncellediği Türkiye Enerji Görünümü çalışmasını İstanbul’da iki ayrı toplantı ile tanıtacak. Türkiye'nin Enerji Görünümü 2019 Raporu, 16 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 14.00-16.00 arasında Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesinde Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma  Merkezinin düzenleyiciliği ve Merkez Direktör Yardımcısı  Doç.Dr.Gökhan Kirkil'in  kolaylaştırıcılığında ve 17 Mayıs 2019 Cuma günü saat 19:00'da TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde  ( Katip Mustafa Çelebi Mah. İpek sk. No:9 34433 Beyoğlu - İstanbul) tanıtılacak. 

Raporun tanıtımını Endüstri Mühendisi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz ile Makina Mühendisi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Üyesi Orhan Aytaç gerçekleştirecek. Her iki etkinliğe katılmak için kayıt yaptırmak  gerekiyor.

RAPORUN ELE ALDIĞI KONULAR 

Rapor, birincil enerji tüketimi, elektrik enerjisi üretimi, kapasite kullanımı, yakıtlar ve kaynaklar, dışa bağımlılık ve diğer konulardaki güncel verilere yer veriyor. Bu bilgilerin  yanı sıra elektrik enerjisi sektöründe son bir senede yaşanan gelişmelerden; kapasite mekanizması, yerli kömürden üretilen elektriğe sabit fiyatla alım garantisi verilmesi, çevre koruyucu yatırımları öteleme niyeti, YEKDEM’in amaç dışı kullanımı, YEKA’lar, enerji sektöründe alınan kredilerdeki sorunlar, nükleer güç santralı projeleri, Akdeniz’de doğalgaz aramaları konularını ele alıyor. Sunumda mevcut durumun anlatılması ve eleştirisiyle yetinilmeyip, ülke ve toplum yararı doğrultusunda çözümler içeren öneriler de sunuluyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler