1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Moğolistan maden yatırımlarının önünü açıyor

Moğolistan maden yatırımlarının önünü açıyor

Enerji Günlüğü – Moğolistan, ülkenin bakır ve kömür madenlerine 8 milyar dolar yatırımın önünü açacak görüşmelerde sona yaklaşıyor.Moğolistan...

Moğolistan maden yatırımlarının önünü açıyor

Enerji Günlüğü – Moğolistan, ülkenin bakır ve kömür madenlerine 8 milyar dolar yatırımın önünü açacak görüşmelerde sona yaklaşıyor.

Moğolistan Başbakanı Chimed Saikhanbileg yaptığı televizyon konuşmasında, ülke ekonomisinin yabancı yatırımlar olmadan hiç bir yere gitmeyeceğini belirterek, Oyu Tolgoi bakır madenini işleten Rio Tinto Group ile temel anlaşmazlıkların giderilmesinde prensipte uzlaşıldığını ifade etti.

Moğolistan Başbakanı Chimed Saikhanbilek, ülkenin bakır ve kömür madenlerine 8 milyar dolar yatırımın önünün açılması için yatırımcılar ile sürdürdükleri müzakerelerde sona yaklaşıldığını söyledi.

Başbakan yaptığı açıklamada, Tavan Tolgoi kömür madenlerine yatırımcıların ilgisini artırmak için sorunları gidermeye çalıştıklarını da belirtti. Bu sahaya ilişkin açıklamaları da diğer saha gibi bürokratik işlemleri tamamladıktan sonra açıklayacaklarını ifade etti.

Moğolistan, bakır ve kömür madenleri için Rio Tinto'nun da aralarında olduğu yabancı yatırımcılar ile görüşüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler