1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Motorinden sonra benzine de indirim!

Motorinden sonra benzine de indirim!

Enerji Günlüğü - Motorin fiyatlarında dün gerçekleşen 10 kuruşluk indirimin ardından, bugün de benzin 7 kuruş, gaz yağı 8 kuruş ucuzladı. Ancak kur...

Motorinden sonra benzine de indirim!

Enerji Günlüğü - Motorin fiyatlarında dün gerçekleşen 10 kuruşluk indirimin ardından, bugün de benzin 7 kuruş, gaz yağı 8 kuruş ucuzladı. Ancak kur hareketleri fiyatları yeniden yükseltmeye aday. 

Uluslararası piyasalardaki fiyatlar ve kur hareketlerinin etkisiyle akaryakıt fiyatlarında yeni bir indirim meydana geldi. Akaryakıt türlerinden benzin ve gazyağının rafineri çıkış fiyatlarında bu yönde bir ayarlamaya gidildi. Akaryakıt dağıtım şirketleri de buna bağlı olarak pompa satış fiyatlarında ayarlama yaptı. Bu gece yarısından geçerli olacak yeni tarifelere göre benzin fiyatlarında litre başına 7 kuruşluk düşüş meydana geldi. Gazyağı fiyatındaki düşüş ise 8 kuruş olarak hesaplandı. 

KURLARDA ARTIŞ HENÜZ YANSIMADI

Uluslararası piyasalardaki emtia fiyatlarına bağlı olarak motorin fiyatlarında bugün ikinci bir indirim daha bekleniyordu. Ancak gerek Türkiye’nin Irak ve Suriye’deki askeri operasyonları ve gerekse yurt içinde HDP milletvekillerinin tutuklanmalarıyla yaşanan gerilimin etkisiyle kurlarda yaşanan hareketlilik bunu önlemiş görünüyor. 

Bu arada benzin ve gaz yağında yarından geçerli indirimli fiyatların ise kurlardaki yukarı hareketin etkisiyle kısa sürede yerini yeniden artışa bırakabileceği ifade ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler