1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mühendislik mezunlarına BEDAŞ’tan iş fırsatı

Mühendislik mezunlarına BEDAŞ’tan iş fırsatı

BEDAŞ’ın düzenlediği Yarı Zamanlı Mühendislik Programı mezunlarının yarısından fazlası BEDAŞ’ta işbaşı yaptı. 

Mühendislik mezunlarına BEDAŞ’tan iş fırsatı

Enerji Günlüğü - BEDAŞ’ın düzenlediği Yarı Zamanlı Mühendislik Programı mezunlarının yarısından fazlası BEDAŞ’ta işbaşı yaptı. 

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) İnsan Kaynakları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Yarı Zamanlı Mühendislik Programı’ Haziran ayı itibarıyla yeni mezunlarını verdi. Türkiye üniversitelerinde mühendislik öğrenimi gören 26 öğrencinin yer aldığı programdan mezun olanların yarısından fazlası BEDAŞ’ta işbaşı yapma fırsatını yakaladı.

Altı ay süren eğitimde teori ile pratiği aynı potada eritme fırsatı bulan 26 öğrenciden 15’i mezun olur olmaz BEDAŞ’ın çeşitli departmanlarında işe başladı. Yeni mezun mühendis alımlarının neredeyse tamamını söz konusu program çerçevesinde gerçekleştiren BEDAŞ, geçen yıl da aynı programda başarılı olan 13 mühendisi bünyesine katmıştı. Bu yıl alınan 15 mühendis ile birlikte iki yılda söz konusu program sayesinde BEDAŞ’ta çalışmaya başlayan yeni mühendislerin sayısı 28’e ulaşmış oldu. Eğitim programına 500’ün üzerinde başvuru yapılmıştı. 

1.893 SAAT EĞİTİM ALDILAR

BEDAŞ İnsan Kaynakları Direktörü Gaye Küçükkaya, altı ay süren çalışmanın ardından programı tamamlayan öğrencilerin teknik anlamda farkındalıklarını artırıp enerji sektörünü BEDAŞ bünyesinde deneyimleme fırsatı yakaladıklarına işaret ederek “Katılımcılar bu programa özel olarak tasarlanmış, 1.893’lik saat sınıf içi, online ve teknik eğitim sahasında özel eğitimlere tabi tutuldu. Programda yer alan öğrenciler bağlı oldukları yöneticileri ile birlikte BEDAŞ’ta deneyimledikleri konularla ilgili proje sunumlarını gerçekleştirerek haziran ayında bu verimli süreci tamamlamış oldular. Böylece teoride bildiklerini pratikte uygulama imkanına sahip olarak kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağladılar” değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler