1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Murat Yülek: Zenginleşmenin yolu sanayileşmeden geçer

Murat Yülek: Zenginleşmenin yolu sanayileşmeden geçer

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, zenginleşmek için sanayileşmeye odaklanmak gerektiğini; bu yolda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. 

Murat Yülek: Zenginleşmenin yolu sanayileşmeden geçer

Enerji Günlüğü – OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, zenginleşmek için sanayileşmeye odaklanmak gerektiğini; bu yolda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. 

7. Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı’nda bir konuşma yapan OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, tesadüfen sanayileşme olmadığını; planlı programlı çalışmayla ilerleyen bir süreç olduğunu kaydetti ve şöyle konuştu, “Ostim Teknik Üniversitesi, 120 bin sanayi çalışanının tam ortasında yer alan bir üniversitedir. Bu rakamlar, bu potansiyel şu anlama geliyor; Avrupa ülkelerinde bile bu kadar sanayicinin aynı havzada toplandığı örneklerin sayısı pek fazla değil. İmalat sanayisi çok kritik öneme sahip. Fakir ülkeler daha üst gelir seviyelerine çıkabilmek için sanayileşmelidirler. Sanayileşme tesadüfen gerçekleşmez. Kendi kendine gelişen bir süreç değildir. Sanayileşmek zenginleşmek demektir; bunun için her kesimin ne gerekliyse yapması gerekir. Devletin üzerine düşen doğru politikaları oluşturmaktır; özel sektörün ise görevi koşmaktır”.

Hizmet sektörünün gelişmiş bir ekonomide kalkınmanın kaynağı olduğunu belirten Yülek, ABD’deki imalat ve hizmet sektörleri karşılaştırmasına değinerek sanayinin önemini vurguladı ve “Amerika’daki rakamlara bakılırsa sanayi istihdam açısından yeteri kadar verimli değil. Ama yine de sanayi sektörü, hizmet sektörüne göre yüzde 50 oranında daha fazla değer üretmiş” ifadelerini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler