1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Mustafa Yılmaz: LPG sektörü tüketici odaklı yaklaşımını geliştirmeli

Mustafa Yılmaz: LPG sektörü tüketici odaklı yaklaşımını geliştirmeli

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, LPG sektöründe tüketici odaklı, müşteri memnuniyetinin öne çıktığı yaklaşımın geliştirilmesi gerektiğini söyledi. 

Mustafa Yılmaz: LPG sektörü tüketici odaklı yaklaşımını geliştirmeli

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, LPG sektöründe tüketici odaklı, müşteri memnuniyetinin öne çıktığı yaklaşımın geliştirilmesi gerektiğini söyledi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, 19-21 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenmekte olan Dünya LPG Birliği (WLPGA) Bölgesel Zirve Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dünya LPG piyasasında öne çıkan ülkelerden biri olduğunu söyledi ve konumuna uygun bir sektör stratejisi geliştirmesi gerektiğini kaydetti. 

Konuşmasında Türkiye’de 60 yıldır LPG kullanıldığını; 25 yıldır da LPG’nin otomobillerde kullanıldığını anlatan Mustafa Yılmaz, şöyle konuştu, “Türkiye bugün otogaz kullanımı açısından dünyada Güney Kore’den sonra 2. Sırada.  Otogazlı araç ve istasyon sayısı bakamından ise lider konumdayız. Kurum olarak 2006 yılında sadece 6 bin lisanslandırma işlemi yapmışken bu rakam bugün itibariyle 11 bini aşmış durumda. Yani 13 yılda yüzde 83’lük bir artış söz konusu. Türkiye bugün yaklaşık 4,2 milyon ton LPG tüketimi ile Rusya Federasyonu ve Almanya’dan sonra Avrupa’da ise 3. sırada yer alıyor. 1 milyon tonu aşan üretimle ülkemiz dünyada 34. sırada yer alırken Avrupa’da 10. Sırada bulunuyor. Sanırım sadece bu rakamlar bile sektörümüzün gelişimini ve sahip olduğu yatırım potansiyelini göstermek açısından yeterli. Ama daha fazla yatırım, daha fazla istihdam ve daha fazla ticaret hacmi için şüphesiz bazı yeni adımları da atmamız gerekiyor”. 

“EPDK SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN ÇALIŞIYOR”
EPDK olarak sadece lisans veren bir kurum olmadıklarını; piyasa performansının izlenmesi, denetlenmesi ve ülke ekonomisine değer katacak yatırımların önünü açacak düzenlemeleri hayata geçirmekten de sorumlu olduklarını kaydeden Yılmaz, “Bu çerçevede mümkün olduğu kadar basit ve sade düzenlemeler yapıyor, sektöre ilave yük getirecek bürokratik uygulamalardan kaçınıyoruz. Memnuniyetle ifade ediyorum ki 2019 yılı başı itibariyle tüm lisans işlemleri sadece elektronik ortamda e-imza kullanılarak yapılmaktadır. Muhataplarımızla sürekli etkileşim içinde olmaya ve mümkün mertebe piyasanın işleyişine müdahale etmemeye gayret ediyoruz. Daha şeffaf bir piyasa yapısı için gerekli teknik düzenlemeleri de hayata geçiriyoruz. 
Yine Kurumumuzca uygun görüş verilen, karayolu ve demir yolu ile LPG ithalatı yapılabilmesine ilişkin düzenleme de, LPG piyasasında arz çeşitliliğinin sağlanması ve rekabetin artırılması yolunda önemli bir adım olmuştur”. 

“VATANDAŞI ÜZENLERE GÖZ YUMMAYACAĞIZ”
Sektörün adil, öngörülebilir ve rekabetçi yapısını korumanın önemini vurgulayan Mustafa Yılmaz, yerli ve yabancı yatırımcıların güvenilir ve öngörülebilir bir piyasada faaliyeti göstermelerini sağlamanın da çok önemli olduğunu belirtti. Mustafa Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı, “LPG sektörümüzde geldiğimiz nokta; bizleri yeni hedefler koymaya yeni bir sektörel bakış geliştirmeye zorlamaktadır. Kurum olarak amacımız, ilgili mevzuatımız çerçevesinde müşteri memnuniyetini ön planda tutan, teknik kriterlere uygun LPG ürününün tüketiciye sunulduğu, rekabetçi bir LPG piyasası geliştirmektir. Bu kadar önemli bir sektörün enerji, çevre ve sanayi politikaları çerçevesinde sürekli desteklenmesi gerektiği konusunda sektör temsilcilerimiz ile hemfikir olduğumuzun da bilinmesini isterim. Geliştirilecek her türlü öneriye ve çalışmaya katkı vermeye hazırız. Ancak ortaya koyacağımız yeni sektörel bakışın odağına tüketici memnuniyetinin oturtulması da önceliğimiz olmalıdır. Çünkü enerji piyasalarında tek patron tüketicidir. Biz tüketicimizi, vatandaşımızı üzmeyeceğiz. Üzenlere de göz yummayacağız. Kim olursa olsun. Nasıl ki otogaz kullanımı açısından dünya da zirveye oynuyorsak; hizmet kalitesi, müşteri memnuniyeti noktası konusunda da lider olmak için gayret göstermeliyiz”. 

Önceki ve Sonraki Haberler