1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. New York saatlerce elektriksiz kaldı

New York saatlerce elektriksiz kaldı

Cumartesi günü Amerika'nın New York şehrinin önemli bir bölümünde elektrikler gitti, insanlar saatlerce karanlıkta kaldı.

New York saatlerce elektriksiz kaldı

Enerji Günlüğü - Cumartesi günü Amerika'nın New York şehrinin önemli bir bölümünde elektrikler gitti, insanlar saatlerce karanlıkta kaldı.

Elektrik şirketi Con Edison, Cumartesi akşam saatlerinden gece yarısına kadar New York kentinde elektriklerin kesildiğini ve kesintiden 72 bin abonenin etkilendiğini açıkladı. Con Edison, sorunu bir "ekipman arızası" olarak nitelendirdi ve bu hatanın nedeninin araştırılacağını söyledi.

Şehrin bazı bölgelerini saatlerce karanlıkta bırakan elektrik kesintisi nedeniyle metro ve asansörlerde binlerce kişi kaldı. Trafik ışıklarının çalışmaması nedeniyle kavşaklarda trafiği sıradan insanlar yönlendirdi. New York'ta elektriklerin tamamen gelmesi Pazar sabah saatlerini buldu.

JENNİFER LOPEZ KONSERİ İPTAL EDİLDİ

Bu arada elektrik kesintisi nedeniyle konserini iptal etmek zorunda kalan Jennifer Lopez, oldukça şaşkın olduğunu ve ne söyleyeceğini bilemediğini belirterek, “Belli ki tümüyle kontrolümüz dışında” yorumunu yaptı.

RUSYA’NIN UYARISI SÖYLENTİSİ

Öte yandan 1 ay kadar önce Amerika’nın Rusya'nın enerji sistemlerini hacklemeye çalıştığı ve elektrik kesintisinin de Rusya’nın Amerika'ya ciddi bir uyarısı olduğu şeklindeki yorumlar dikkat çekti.