1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Nisan’da enerji üretim maliyetleri yüzde 48 arttı

Nisan’da enerji üretim maliyetleri yüzde 48 arttı

Türkiye’nin enerji üretim fiyatları Nisan ayında bir önceki yıla göre yaklaşık %48 oranında artış kaydetti. 

Nisan’da enerji üretim maliyetleri yüzde 48 arttı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin enerji üretim fiyatları Nisan ayında bir önceki yıla göre yaklaşık %48 oranında artış kaydetti. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ÜFE verilerine göre, Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2019 yılı Nisan ayında aylık ve yıllık en fazla artış enerjide gerçekleşti. Nisan ayında enerji üretimi maliyetleri bir önceki yılın aynı ayına göre %47,55 oranında, bir önceki Mart ayına göre de %5,29 artış kaydetti.

ELEKTRİK VE GAZ ÜRETİM VE DAĞITIMI %58 ARTTI

Verilere göre, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) sanayinin dört sektöründen bir olan elektrik, gaz üretim ve dağıtımı sektöründe bir önceki yılın aynı ayına göre % 57,87 artarken, bir önceki aya göre % 4,96 azaldı. 

Sanayinin diğer sektörlerinden madencilik ve taşocakçılığı sektöründe fiyatlar bir önceki yıla göre %25,42, imalat sanayi sektöründe %28,31 ve su sektöründe %0,33 arttı.

EN FAZLA ARTIŞ PETROL VE DOĞALGAZ ÜRÜNLERİNDE

Bir önceki aya göre en fazla artış %17,12 ile ham petrol ve doğalgaz ürünlerinde gerçekleşti. Kok ve rafine petrol ürünleri de %7,40 ile en fazla artışın yaşandığı üçüncü ürün sınıfı oldu. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler