1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Norm Ambalaj Sakarya’da petrol ve doğalgaz arayacak

Norm Ambalaj Sakarya’da petrol ve doğalgaz arayacak

Norm Ambalaj Sakarya’nın Akyazı ilçesinde AR/NRM/K/G25-d1,d2 ruhsat nolu sahada petrol ve doğalgaz arama çalışmalarının yürütecek.

Norm Ambalaj Sakarya’da petrol ve doğalgaz arayacak

Enerji Günlüğü - Norm Ambalaj Sakarya’nın Akyazı ilçesinde AR/NRM/K/G25-d1,d2 ruhsat nolu sahada petrol ve doğalgaz arama çalışmalarının yürütecek.

Sakarya ili, Akyazı ilçesi, Bedilkazancı Köyü Camikırı mevkiinde, Norm Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından “AR/NRM/K/G25-d1,d2 ruhsat nolu sahada petrol ve doğalgaz arama çalışmalarının yürütülmesi planlanıyor. 

3,5 milyon lira değerindeki proje kapsamında döner sondaj yöntemi ile yapılacak olan sondaj çalışması yalnızca aramaya yönelik olduğundan üretim yapılmayacak. Yapılacak sondajın derinliği 2000 metre olacak. Sahada arama çalışması sonrası yeterli rezerv görülmesi veya görülmemesi halinde muhafaza boruları indirilerek çimentolanma yapılacak ve kuyu tamamlama ekibine saha teslim edilecek. Yeterli petrol rezervi görülmemesi halinde Petrol Kanunu, Çevre Kanunu ve Yönetmeliklerine uygun şekilde kuyu kapatılma işlemi yapılarak sahanın rehabilitasyonu gerçekleştirilecek.

Enerji Günlüğü  

 

Önceki ve Sonraki Haberler