1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Norm Fasteners güneşe 235 milyon TL yatıracak

Norm Fasteners güneşe 235 milyon TL yatıracak

Norm Holding iştiraki bağlantı elemanları firması Norm Fasteners, enerji ihtiyacını güneşten karşılayacak. Holding, GES'te 30 MW'yi aşmayı, 7 MW'lik de rüzgar santrali kurmayı hedefliyor.

Norm Fasteners güneşe 235 milyon TL yatıracak

Enerji Günlüğü - Bağlantı elemanları sektöründe Avrupa’da ilk beş içinde bulunan Norm Holding, alternatif temiz enerji kaynakları ile çevreci yaklaşım doğrultusunda yenilenebilir enerji yatırımlarına yöneldi. Norm Holding’in iştiraklerinden, bağlantı elemanları firması Norm Fasteners, Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi için hazırlıklarafatih-uysal-norm-holding.jpeg başladı.

12.5 MW, 235 MİLYON TL

Proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunuldu, Bakanlık ÇED sürecini başlattı. Proje Manisa Salihli'de hayata geçirilecek, kurulacak tesisin gücü 12,5 MWe olacak. Norm Fasteners, GES Projesi için 235 milyon liralık yatırım yapacak.

30.6 MW’LİK GES, 7 MW’LİK RES HEDEFİ

Norm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, enerji verimliliğini artırmaya ve yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmaya odaklandıklarını belirtti. Halen İzmir ve Salihli’de 3,9 MW’lik GES kurulu kapasitesine sahip olduklarını kaydeden Uysal, “2023 yılı için ise 30,6 MW GES ve 7 MW RES yatırımı planlarımızı hayata geçiriyoruz. Doğal kaynaklardan elde edilen ve sürdürülebilirliği olan yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler