1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Norm Holding güneşten 3 bin MWh enerji üretti

Norm Holding güneşten 3 bin MWh enerji üretti

Norm Holding, İzmir ve Manisa’da bulunan güneş enerjisi tesislerinden 2022 yılı içinde 3 bin MWh enerji üretti.

Norm Holding güneşten 3 bin MWh enerji üretti

Enerji Günlüğü - Norm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, 2022 itibariyle şirketin İzmir ve Manisa’da bulunan güneş enerjisi tesislerinde toplamda 3 bin MWh enerji üretildiğini bildirdi.

Otomotiv, beyaz eşya, elektronik, teknoloji, mobilya, inşaat ve makine sektörlerinde faaliyet gösteren Norm Holding, İzmir’de ve Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan güneş panelleriyle toplamda 3.000 MWh yenilenebilir enerji ürettiğini bildirdi.

Norm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, iklim değişikliğini hafifletmek ve bu değişikliğin kontrol altına alınmasının 21. yüzyılın ana zorlukları arasında yer aldığının altını çizerek, “Bu zorlukların temelinde ise enerji sorunu, daha net bir ifadeyle ise genel enerji tüketimimiz ve fosil yakıtlara olan bağımlılığımız yer alıyor. Küresel ısınmayı sınırlandırmada başarılı olabilmek için, dünya hiç vakit kaybetmeden enerjiyi verimli kullanmalı ve aynı zamanda hareket, ısınma ve soğutma süreçlerini temiz enerji kaynakları kullanarak yürütmelidir” dedi.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK”

Norm Holding olarak tüm faaliyetlerini iklim krizi ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Uysal, “Bu kapsamda enerji verimliliğini artırmaya ve yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmaya odaklanıyoruz. Norm Holding sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında doğal kaynakların minimum seviyede kullanımını hedefleyerek, holding hedeflerimizi belirledik ve 2021 Sürdürülebilirlik Raporumuz ile paydaşlarımıza duyurduk.

2030 HEDEFİ: YÜZDE 50 EMİSYON AZALTIMI

Norm Holding, 21’i yurtiçi, 4’ü yurtdışı olmak üzere toplam 25 yerleşkede ve 13 şirkette karbon ayak izi ölçümlerini 2021 yılı için tamamladıklarını bildiren Uysal, ”Holding ve bağlı şirketler için belirlediğimiz iklim hedeflerimizle 2030 yılında 2021 yılına göre yüzde 50 emisyon azaltımı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler