1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Norveç sularında Equinor-OMV işbirliği

Norveç sularında Equinor-OMV işbirliği

Norveçli enerji şirketi Equinor, Avusturyalı OMV ile Norveç karasularındaki iki petrol sahasının geliştirilmesinde işbirliği yapacak.

Norveç sularında Equinor-OMV işbirliği

Enerji Günlüğü - Norveçli enerji şirketi Equinor, Avusturyalı OMV ile Norveç karasularındaki iki petrol sahasının geliştirilmesinde işbirliği yapacak.

Norveç devi Equinor, Norveç Kıta Sahanlığında bulunan Hades / Iris sahası ve Wisting sahasının geliştirilmesi konusunda işbirliği yapmak için Avusturyalı petrol ve doğalgaz şirketi OMV ile iki mutabakat anlaşması imzaladı.

Anlaşma uyarınca Equinor Wisting sahasının geliştirilmesi aşamasında işletmeci şirket olurken, % 25 hisse ile OMV işletme aşamasında operatör olarak hizmet edecek.

Barents Denizi'nde Norveç açıklarında bulunan Wisting sahasının 440 milyon varil işlenebilir hidrokarbona ev sahipliği yaptığı tahmin ediliyor. Sahada Equinor yüzde 35 hisseye sahip.

İkinci anlaşma kapsamında ise OMV ve Equinor, Hades / Iris keşiflerinin geliştirilmesi ve mevcut altyapıya bağlanması için en iyi çözümü bulmada işbirliği yapacaklar. OMV operatör şirket olmaya devam edecek. Keşiflerin 40 ila 245 milyon petrol kaynağına sahip olduğu tahmin ediliyor. Varlıklarda Equinor’un yüzde 40, OMV’nin yüzde 30 hissesi bulunuyor.

Equinor’un Norveç geliştirme ve üretim genel başkan yardımcısı Arne Sigve Nylund, “Norveç kıta sahanlığında diğer oyuncularla yakın işbirliği içinde on yıllar boyunca değer yaratmamız ve faaliyetlerimizi sürdürmemiz önemli. Bu işbirliği ile böyle iyi hazırlanmış bir projeyi devralıp geliştireceğimiz için mutluyuz ”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler