1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Novak: Petrolde işbirliği her zamankinden daha önemli

Novak: Petrolde işbirliği her zamankinden daha önemli

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, OPEC ve OPEC üyesi olmayan üretici ülkeler arasında işbirliğinin her zamankinden daha önemli olduğunu söyledi.

Novak: Petrolde işbirliği her zamankinden daha önemli

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, OPEC ve OPEC üyesi olmayan üretici ülkeler arasında işbirliğinin her zamankinden daha önemli olduğunu söyledi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, petrol üreticisi ülkeler arasında uluslararası işbirliğinin petrol piyasasında istikrarın sağlanmasına yardım ettiğini ve her zaman olduğundan daha önemli olduğunu bildirdi. 

"Uluslararası işbirliği bugün her zaman olduğundan daha önemli" diye konuşan Novak, "OPEC ve OPEC üyesi olmayan üretici ülkeler arasında ilişki başarılı bir işbirliğinin iyi örneği" dedi. 

ANLAŞMA İÇİN BİR ŞEY SÖYLEMEK ERKEN

Global arz kısıntısı anlaşmasının 2019'un ikinci yarısına uzatılıp uzatılmayacağını söylemek için çok erken olduğunu belirten Novak, yılın üçüncü ve dördüncü çeyrekleri için petrol talebinin hala belirsiz olduğunu söyledi. Novak, "Anlaşmanın uzatılıp uzatılmayacağını söylemek için çok erken. G20 liderler zirvesinin sonucunu beklemeliyiz" diye konuştu.

ANLAŞMAYA VARMAK KOLAY OLMAYACAK

Öte yandan Kuveyt Enerji, Elektrik ve Su Bakanı Bahit el-Reşidi, OPEC+ arz kısıntısı anlaşmasının devam etmesi konusunda anlaşmaya varmanın İran ve Venezuela nedeniyle kolay olmayacağına dikkat çekti.

OPEC ve OPEC üreticisi olmayan ülkeler 1-2 Temmuz tarihlerinde Viyana'da toplanarak üretim kısıntısının geleceğine karar verecekler.

RUSYA İRAN’A YENİ YAPTIRIMLARA KARŞI 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rusya ve ortaklarının Washington'un İran'a yönelik uyguladığı yeni yaptırımlara karşı adımlar atacaklarını bildirdi. Ryabkov, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları artırmak yerine, Tahran ile diyalog arayışı içinde olması gerektiğini ifade etti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler