1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Novovoronej NGS-2 ikinci ünite üretime hazır

Novovoronej NGS-2 ikinci ünite üretime hazır

Rosatom, Rusya’daki Novovoronej NGS-2’nin yenilikçi 2 nolu ünitesinde elektrik üretimi için tüm hazırlık çalışmalarını tamamladı.

Novovoronej NGS-2 ikinci ünite üretime hazır

Enerji Günlüğü - Rosatom, Rusya’daki Novovoronej NGS-2’nin yenilikçi 2 nolu ünitesinde elektrik üretimi için tüm hazırlık çalışmalarını tamamladı.

Rusya Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un bağlı ortaklığı Rosenergoatom, Rusya'nın güneybatısında bulunan ve Türkiye’deki Akkuyu NGS’nin ikizi diye bilinen Novovoronezh II nükleer santralinin 2 numaralı ünitesinin onaylanması ardından fiziksel lansman sürecine başladığını duyurdu. Rusya Federasyonu Çevre, Teknolojik ve Nükleer Denetleme Federal Servisi (Rostekhnadzor), 11 Nisan 2019 tarihinde ünite için onay vermişti.

Rosatom tarafından inşası devam eden Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS’nin referans santrali Novovoronej NGS -2’nin 2 numaralı yenilikçi güç ünitesine verilen bu izinle birlikte, ünitede fiziksel başlatma aşamasında öngörülen tüm işler tamamlandı. Toplam 7 üniteden oluşacak Novovoronej NGS-2’nin 2’inci güç ünitesinin işletmeye alınması 2019 yılsonuna kadar sürecek.

REAKTÖR GÜCÜ KADEMELİ OLARAK ARTTIRILACAK

Enerji başlangıç aşaması, reaktör gücündeki kademeli artış için birkaç adımda yüzde 1'den yüzde 35-40'a kadar bir dizi önlemi içeriyor. Bu güç seviyesi, ağdaki turbo jeneratörü açma ve bu yılın Mayıs ayında elektriği üretimine geçmeyi sağlayacak. Bundan sonra nominal gücü yüzde 40'dan yüzde 100'e yükseltmek için uzun ve kademeli bir süreç izlenecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler