1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ODTÜ Petrol Araştırma Merkezi yönetimine yeni düzenleme

ODTÜ Petrol Araştırma Merkezi yönetimine yeni düzenleme

ODTÜ Petrol Araştırma Merkezi yönetimiyle ilgili düzenleme getiren bir yönetmelik değişikliği yapıldı. 

ODTÜ Petrol Araştırma Merkezi yönetimine yeni düzenleme

Enerji Günlüğü – ODTÜ Petrol Araştırma Merkezi yönetimiyle ilgili düzenleme getiren bir yönetmelik değişikliği yapıldı. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Petrol Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmeliğin 5. maddesinde adı geçen ancak zaman içinde isimleri değişen kurumlar, değişiklikle beraber Yönetmelikte yeni isimleriyle yer aldı. “Yönetim Kurulu” başlıklı 5. maddeye göre; Yönetim Kurulu; Merkez Başkanı ve Merkez faaliyet alanı ile ilgili çalışma yapan ODTÜ öğretim elemanları arasından Rektör tarafından üç yıl süre için görevlendirilen 3 üye, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürünün belirleyeceği 2 üye, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdürlüğünden 1 üye olmak üzere toplam 7 üyeden oluşacak ve yine 3 yıl görev yapacak. Süresi biten üye yeniden görevlendirilebilecek ve herhangi bir nedenle görevinden ayrılan Yönetim Kurulu üyesinin yerine kalan süreyi tamamlamak üzere aynı usulle yeni bir üye görevlendirilebilecek.

REKTÖR BAŞKAN ATAMASI İÇİN DANIŞMA GEREĞİ DUYMAYACAK
Yönetmeliğin “Merkez Başkanı” başlıklı 7 maddesi ise Merkez’in başkanının belirlenmesiyle ilgili bazı değişiklikler getirdi. Daha önce Merkez Yönetim Kurulu’nun görüşünü alarak atama yapan Rektör, bundan böyle Yönetim Kurulu’na danışma gereği duymaksızın Merkez faaliyet alanı ile ilgili çalışma yapan ODTÜ öğretim üyeleri arasından bir kişiyi 3 yıllığına başkan olarak görevlendirebilecek. 

Aynı maddede süresi sona eren Merkez Başkanının tekrar görevlendirilebileceği; Merkez Başkanının önerisi üzerine en fazla iki kişinin Rektör tarafından merkez başkan yardımcısı olarak görevlendirileceği; Merkez Başkanı görevi başında olmadığı zaman yardımcılarından birini vekil bırakacağı hususları değişiklik öncesindeki haliyle yer aldı. 

BAŞKANLIĞA VEKALET SÜRESİ 6 AYA UZATILDI
7. maddedeki değişikliklerden biri Merkez Başkanının görevi sona erdiğinde merkez başkan yardımcılarının görevinin de sona ereceğini bildiren hüküm oldu. Ayrıca daha önce 4 ay olarak sınırlanan vekalet göreviyle ilgili; “Başkanlık görevine vekâlet altı aydan fazla sürerse yeni bir Başkan görevlendirilir” hükmüyle değiştirildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler