1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. OEDAŞ’ın tasarruf temalı resim ve şiir yarışması sonuçlandı

OEDAŞ’ın tasarruf temalı resim ve şiir yarışması sonuçlandı

Osmangazi EDAŞ’ın resim ve şiir yarışması sonuçlandı. Resim dalında Nazmiye Nisa Bayer, şiir dalında Hafsa Örük adlı öğrenciler birinci oldu. 

OEDAŞ’ın tasarruf temalı resim ve şiir yarışması sonuçlandı

Enerji Günlüğü - Osmangazi EDAŞ’ın resim ve şiir yarışması sonuçlandı. Resim dalında Nazmiye Nisa Bayer, şiir dalında Hafsa Örük adlı öğrenciler birinci oldu. 

Osmangazi Elektrik dağıtım AŞ (OEDAŞ) ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, çocukları daha temiz yarınlar ve daha yeşil bir dünya için çaba harcamaya özendirmek amacıyla düzenledikleri enerji tasarrufu konulu resim ve şiir yarışmasının kazananları belli oldu.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan OEDAŞ, hızla tükenmekte olan doğal kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla, Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte Uşak’taki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik “Enerji Tasarrufu” konulu resim ve şiir yarışması düzenledi. 6-12 Ocak 2020 Enerji Tasarrufu Haftası vesilesiyle gerçekleştirilen yarışmaya her okuldan seçilen üçer resim ile üçer şiir çalışması katıldı. Resim ve şiir tekniği konusunda öğrencilerin serbest bırakıldığı yarışmada, çocukları enerji kaynaklarının verimli kullanılması konusunda bilinçlendirmek ve onları sorumlu kullanıcı davranışlarına özendirmek hedeflendi.

“Daha temiz yarınlar, daha yeşil bir dünya için enerji tasarrufunu çizdiğin resim ve yazdığın şiirle anlat, ödüllerden birini kazanma şansını yakala” mesajıyla duyurulan yarışmada birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere fotoğraf makinesi, üçüncülere ise bisiklet armağan edildi.

Resim dalında Mehmet Sadık Baz İlkokulu 3. Sınıf Öğrencisi Nazmiye Nisa Bayer birinci oldu. Muammer Yazgan İlkokulu 2. Sınıf Öğrencisi Azra Sarısakal ikinci; Çevreköy İlkokulu 1. Sınıf Öğrencisi Ela Nisa Orak da üçüncü oldu. 

Şiir dalında ise Halit Ziya Uşaklıgil Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Hafsa Örük birinciliğe layık görüldü. Şiir dalında ikincilik ödülünü Alper Günbayram Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Reyhan Uyar ve üçüncülük ödülünü de Susuz Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencisi Mehmet Demiral kazandı.

Önceki ve Sonraki Haberler