1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Okumuş: Akaryakıt ve otogaz bayileri zor durumda

Okumuş: Akaryakıt ve otogaz bayileri zor durumda

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, Türkiye’de sayıları 20 bine yakın olan akaryakıt ve otogaz bayilerinin yaşadıkları ekonomik sıkıntılar nedeniyle faaliyetlerini sürdüremez bir noktaya geldiğini söyledi. 

Okumuş: Akaryakıt ve otogaz bayileri zor durumda

Enerji Günlüğü - PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, Türkiye’de sayıları 20 bine yakın olan akaryakıt ve otogaz bayilerinin yaşadıkları ekonomik sıkıntılar nedeniyle faaliyetlerini sürdüremez bir noktaya geldiğini söyledi. 

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş akaryakıt bayilerinin yaşadığı sorunlara ilişkin yaptığı açıklamada, bugün 12 bin 936’sı akaryakıt, 10 bin 665’i otogaz bayilik lisansı ile ülkemizde 20 bine yakın istasyonda tüketicilere hizmet veren akaryakıt ve otogaz bayilerinin yaşadıkları ekonomik sıkıntılar nedeniyle faaliyetlerini sürdüremez bir noktaya geldiğini kaydetti.

Bu durumun düzeltilmesi için Okumuş şu önerileri getirdi:

Bugün hala sağlıklı bir yapıya sahip olan akaryakıt sektörünün bu yapısının bozulmaması için dağıtıcı ve bayilerin kar paylarının enflasyon oranında arttırılması adaletli bir uygulama olacaktır.  

Bayilerimiz açısından karşılanamaz boyutlara ulaşan kredi kartı komisyon oranları acilen düşürülmeli ve akaryakıt bayilerinin mağduriyetini ortadan kaldıracak yeni bir düzenlemeye gidilmelidir. 

kredi kartı komisyonlarında akaryakıt sektörüne özel bir düzenleme yapılması ve akaryakıt bayilerinin devlet adına topladıkları ÖTV için de kredi kartı komisyonu ödememesi. 

Finansal promasyonların derhal kaldırılması.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI İLE BDDK’YA TALEPLERİMİZİ İLETTİK 

Kar paylarının enflasyon oranında arttırılması, kredi kartı komisyonları konusunda akaryakıt sektörüne farklı bir düzenleme yapılması ve finansal promosyonların kaldırılması konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) başvuru yaparak taleplerini ilettiklerini belirten Okumuş, taleplerinin olumlu karşılanacağına ve gerekli tedbirlerin alınacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler