1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Okumuş: Şarj üniteleri akaryakıt istasyonlarına kurulmalı

Okumuş: Şarj üniteleri akaryakıt istasyonlarına kurulmalı

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, elektrikli araç şarj istasyonlarının akaryakıt istasyonlarında kurulması gerektiğini söyledi.

Okumuş: Şarj üniteleri akaryakıt istasyonlarına kurulmalı

Enerji Günlüğü - Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, elektrikli araç şarj istasyonlarının akaryakıt istasyonlarında kurulması gerektiğini söyledi.

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, yaptığı açıklamada geçtiğimiz hafta ilk yerli ve milli otomobilin tanıtımının gerçekleştirildiğini hatırlatarak “Hepimize büyük bir gurur yaşatan bu girişim ülkemize çok büyük bir katma değer sağlayacak. Öte yandan bu aracın elektrikli olması da ayrıca sevindirici” dedi.

İstasyon sahipleri olarak bu gelişmeyi sonuna kadar desteklediklerini belirten Okumuş “Bu projenin başarıyla hayata geçirilmesinde üzerimize düşen sorumlulukları sonuna kadar yerine getireceğimizi taahhüt ediyoruz. İstasyonlarımızın şarj üniteleri için hazır olduğuna dikkat çekmek istiyoruz” diye konuştu.

Akaryakıt dağıtım sektörünün yaklaşık 13 bin istasyonla Türkiye’nin en geniş dağıtım ağına sahip sektörlerinin başında geldiğini anlatan Okumuş şöyle dedi:

“Bugün ülkemizde 81 il ve 922 ilçenin hemen hemen tümünde akaryakıt istasyonu vardır ve bu istasyonlar yılın 365 günü, günün 24 saati kesintisiz en kaliteli hizmeti sunmaktadır. Yani istasyonlarımıza kuracağımız şarj üniteleri vasıtasıyla elektrik araç kullanan tüketicilerin en hızlı şekilde ihtiyaçlarını gidermek için de hazırız.”

Şarj ünitelerinin istasyonlara kurulmasının milli servetin heba olmasını da önleyeceğini vurgulayan Okumuş “Tüketicilerin güvenli bir yerde, güvenli bir şekilde araçlarını şarj etmeleri ve istasyonlarda sunulan araç yıkama, yağlama, market, WC, ibadethane gibi diğer hizmetlerden de rahatça faydalanabilmeleri için elektrik araç şarj istasyonlarının mutlaka akaryakıt istasyonlarına kurulması gerekir. Bundan daha doğal bir şey de olamaz” ifadelerini kullandı.

Akaryakıt istasyonlarının hali hazırda iş yeri sağlığı ve güvenliğini en üst seviyede tesis ettiklerinin altını çizen Okumuş “Her akaryakıt istasyonunda mutlaka bir iş güvenliği uzmanı görev yapmaktadır. Ve istasyonlarımız ilgili kamu kurumlarının tamamı tarafından çok sıkı bir şekilde denetlenmektedir. Ayrıca akaryakıt istasyonlarında hali hazırda elektrik sistemleri ve şarj ünitelerinin ihtiyaç duyacağı diğer teknik altyapı bulunmaktadır” dedi.

Okumuş, her biri birer enerji ikmal noktası konumundaki, elektrik ve diğer teknik altyapısı mevcut akaryakıt istasyonları dururken, elektrikli araç şarj ünitelerinin başka alanlara kurulmasının israfa neden olacağı gibi, görüntü kirliliğine de yol açacağını savundu. Okumuş “O nedenle bir an evvel mevzuatta gerekli düzenlemeler yapılarak şarj istasyonlarının sadece akaryakıt istasyonlarında kurulması sağlanmalıdır. Bizim de milli bir şuurla üzerimize düşen görevi yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağımızı bir kez daha vurgulamak isterim” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler