1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Ömer Muzaffer Baktır Aksa’da Yönetim Kurulu Üyesi oluyor

Ömer Muzaffer Baktır Aksa’da Yönetim Kurulu Üyesi oluyor

Aksa Enerji Yönetim Kurulu Ömer Muzaffer Baktır’ı B Grubu pay sahibi Yönetim Kurulu Üyesi adayı olarak belirledi. 

Ömer Muzaffer Baktır Aksa’da Yönetim Kurulu Üyesi oluyor

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji Yönetim Kurulu Ömer Muzaffer Baktır’ı B Grubu pay sahibi Yönetim Kurulu Üyesi adayı olarak belirledi. 

Aksa Enerji Üretim AŞ Yönetim Kurulu, yeni atamalarla organizasyon yapısında bazı değişiklikler yaptı. Yeni yapılandırma çerçevesinde yeni oluşturulan Merkezi Koordinasyon Direktörlüğü görevine Hikmet Apaydın; Batı Afrika Koordinasyon Direktörlüğü görevine ise Murat Çaptuğ atandı. 

Yönetim Kurulu ayrıca Ömer Muzaffer Baktır’ı da B Grubu pay sahibi Yönetim Kurulu Üyesi adayı olarak, Genel Kurul onayına sunma kararı aldı. 

1986 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Ömer Muzaffer Baktır, Pamukbank'ta başladığı kariyerine bankacılık sektöründe yönetici olarak devam etti. Sırasıyla Halk Bankası’nda Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı; Cengiz Holding’de CFO ve Grubun Elektrik Dağıtım şirketlerinin İcra Kurulu Üyesi; Ziraat Bankası’nda Pazarlama ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Ziraat Bankası’nda çeşitli yurt dışı şirketlerinde Gözetim ve Yönetim Kurullarında da görev alan Baktır ayrıca Ereğli Grup’ta Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Ömer Muzaffer Baktır, 05 Şubat 2018 tarihinden bu yana Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

MERKEZİ KOORDİNASYON DİREKTÖRÜ HİKMET APAYDIN
Merkezi Koordinasyon Direktörlüğü görevine atanan Hikmet Apaydın, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. Profesyonel iş yaşamına İşletme Bakım Mühendisi olarak Enka Power’da başlayan Hikmet Apaydın, sırasıyla ABB Elektrik’te Proje Müdürü, Akenerji’de İşletmeler Müdürü, Limak Enerji’de Mühendislik Koordinatörü ve Karadeniz Holding’de Proje Grup Müdürü olarak görev yaptı. Apaydın, Ocak 2018 tarihinden bu yana Kazancı Holding Risk ve Kontrol Müdürü olarak görev yapıyordu. 

BATI AFRİKA KOORDİNASYON DİREKTÖRÜ MURAT ÇAPTUĞ
Batı Afrika Koordinasyon Direktörlüğü görevine getirilen Murat Çaptuğ ise Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Haziran 2002’de Kıbrıs Akaryakıt Enerji Santrali’nde Proje Mühendisi unvanıyla Aksa Enerji’ye katılan Çaptuğ, ardından 2003-2015 yılları arasında Kıbrıs Akaryakıt Enerji Santrali Müdürü, 2015-2016 yılları arasında Gana Ülke Müdürü olarak görev yaptı. Murat Çaptuğ, Eylül 2017 tarihinde Batı Afrika Santralleri Koordinatörlüğü görevine getirilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler