1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ toplantısı Temmuz’a ertelenecek

OPEC+ toplantısı Temmuz’a ertelenecek

OPEC+ toplantısının Haziran sonunda Japonya'da yapılacak G20 toplantısı ile çakışmaması için Temmuz ayı başlarına ertelenmesi görüşülüyor. 

OPEC+ toplantısı Temmuz’a ertelenecek

Enerji Günlüğü - OPEC+ toplantısının Haziran sonunda Japonya'da yapılacak G20 toplantısı ile çakışmaması için Temmuz ayı başlarına ertelenmesi görüşülüyor. 

Haziran sonunda yapılması planlanan ancak ertelenmesi planlanan OPEC+ toplantısının tarihi konusunda taraflar bir anlaşmaya varmaya çalışıyor. OPEC ve Rusya, geçtiğimiz aydan bu yana OPEC+ toplantısının tarihinin 25-26 Haziran'dan 3-4 Temmuz tarihine ötelenmesini tartışıyorlar. Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Haziran sonunda Japonya'da yapılacak G20 toplantısı ile çakışmaması için OPEC+ toplantısının Temmuz ayı başlarına ertelenmesi taraftarı. Novak, erteleme konusunu henüz Suudi Arabistan ile görüşmediklerini belirterek, Moskova’nın 12 Temmuz’da yapılacak toplantıda yer almayı değerlendirmeyi kabul ettiğini söyledi.

İRAN TEMMUZ ORTALARINI İŞARET EDİYOR

İran ise bu tarihin kendilerine uymadığını açıkladı. İran Petrol Bakanı Zanganeh, Novak ile yaptığı görüşmede 3-4 Temmuz olarak ifade edilen OPEC+ toplantısı tarihinin kendileri için uygun olmadığını, toplantının 10-12 Temmuz'a ötelenmesi halinde katılabileceklerini ifade etti. 

Zanganeh, Novak ile görüşmesi sonrası İran devlet televizyonuna verdiği demeçte de global petrol piyasasının "istikrarsız ve kırılgan" olduğunu ifade ederek, piyasanın siyasi gündemlerle manipüle edildiğini kaydetti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler