1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ üretim kısıntısı anlaşmasına yakın

OPEC+ üretim kısıntısı anlaşmasına yakın

OPEC ile diğer petrol üreticisi ülkelerin, uzun vadeli petrol arz koordinasyon anlaşmasına yaklaştıkları kaydedildi.

OPEC+ üretim kısıntısı anlaşmasına yakın

Enerji Günlüğü - OPEC ile diğer petrol üreticisi ülkelerin, uzun vadeli petrol arz koordinasyon anlaşmasına yaklaştıkları kaydedildi.

Japonya'da yayınlanan Nikkei gazetesinin Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak'a dayandırdığı haberine göre, OPEC ve aralarında Rusya'nın da olduğu diğer petrol üreticisi ülkeler, petrol arzında uzun vadeli bir işbirliğine ilişkin anlaşmayı sonuçlandırmaya yaklaştılar. 

TOPLANTI TEMMUZ’A SARKABİLİR

Novak yaptığı açıklamada, OPEC ile devam eden müzakereler nedeniyle 25-26 Haziran olarak planlanmış olan OPEC+ toplantısının Temmuz ayı başına kalabileceğini ifade etti. OPEC ve Rusya öncülüğündeki OPEC dışı üreticilerin taraf oldukları global arz kısıntısı anlaşması Haziran ayı sonunda sona erecek.

ÜRETİM KISINTISI EN AZ BİR YIL DAHA UYGULANMALI

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suheyl el-Mezrui, OPEC'in üretim kısıntısı uzatacak anlaşmaya varmaya yakın olduğunu söyledi. Bir forumda konuşan BAE'li bakan, "Mevcut petrol stokları göz önüne alındığında, üretim kısıntısı yürürlükte olmalı veya en azından yıl sonuna kadar uzatılmalıdır" dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler