1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Orman ve Su Bakanlığı müfettiş alacak

Orman ve Su Bakanlığı müfettiş alacak

Enerji Günlüğü - Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na İnşaat ve Orman Mühendisliği ile sosyal bilimler mezunu 10 müfettiş yardımcısı alınacak. Sınava...

Orman ve Su Bakanlığı müfettiş alacak

Enerji Günlüğü - Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na İnşaat ve Orman Mühendisliği ile sosyal bilimler mezunu 10 müfettiş yardımcısı alınacak. Sınava kabul edilmek için KPSS'de 120 ve 80 kişi içinde olma şartı aranıyor.  

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan duyuruya göre, Bakanlık'ta görevlendirilmek üzere giriş sınavı ile 10 Müfettiş Yardımcısı alınacak. Yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden oluşan giriş sınavı sonucunda atama yapılacak. Söz konusu kadrolardan 6’sına hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden birini bitirmiş olanlardan, 4’üne ise orman fakülteleri ile inşaat mühendisliği bölümünü bitirmiş olanlardan alım yapılacak.

SEYAHAT ENGELİ OLMAMALI

Yazılı sınav 26 Ekim 2013 tarihinde 10.00-12.00 saatleri arasında Ankara’da Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (GAZİSEM) belirlediği sınav salonlarında gerçekleştirilecek.

Sınava, 01 Ocak 2013 itibariyle otuzbeş yaşını doldurmamış olanlar başvurabilecek. Adaylarda, seyahat engeli bulunmaması şartı aranacak.

KPSS'DE İLK 120-80 KİŞİ ARASINDA OLMAK ŞART

Adayların, ÖSYM tarafından 2012 veya 2013 yıllarında yapılan A grubu Kamu Personeli Seçme Sınavları sonucunda; hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olanlar için KPSSP35, KPSSP38, KPSSP40 puan türlerinin herhangi birinden 75 ve daha üzeri puan almaları ve en yüksek puan sıralamasına göre ilk 120 kişi içerisinde bulunmaları gerekiyor. Orman fakülteleri ile inşaat mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar için ise KPSSP3, KPSSP4 puan türlerinin herhangi birinden 75 ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda, en yüksek puan sıralamasına göre ilk 80 kişi içerisinde bulunanların başvuruları kabul edilecek.

BAŞVURULAR 25 EYLÜL'DE BİTİYOR

Sınav başvuruları 10-25 Eylül 2013 tarihleri arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Eskişehir Yolu 9. Km TOBB İkiz Kuleler D Blok 22. Kat 06530 Çankaya/ANKARA veya www.ormansu.gov.tr internet adresinden temin edilecek aday başvuru formu doldurularak istenilen belgelerle birlikte (KPSS sonuç belgesi, diploma ya da bitirme belgesinin aslı veya onaylı sureti ya da aslı gösterilmek şartıyla Başkanlıktan onaylı sureti, 2 adet fotoğraf) şahsen veya posta yoluyla belirtilen adrese yapılacak.

SINAVLARDAN ORTALAMA 70 PUAN ALMAK GEREKİYOR

Yazılı sınavda sınav konularının her birinden 100 tam puan üzerinden 50 puandan az olmamak üzere ortalama en az 70 puan alanlar sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için sınav kurulu üyelerince verilen notların ortalamasının 70’ten aşağı olmaması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler