1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Otokar Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracını üretti

Otokar Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracını üretti

Türkiye'nin kara sistemleri üreticisi Otokar, Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep IIe’yi üretti. 

Otokar Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracını üretti

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin kara sistemleri üreticisi Otokar, Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep IIe’yi üretti. 

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep IIe'yi, Sakarya’daki fabrikasında düzenlenen basın toplantısı ile tanıttı. Savunma sanayiinde 30 binden fazla ürünle Türkiye'nin yanı sıra beş kıtada 30'dan fazla dost ve müttefik ülkenin silahlı kuvvetleri ile güvenlik güçlerine hizmet veren Otokar’ın Sakarya’daki fabrikasında düzenlenen basın toplantısı Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç ev sahipliğinde gerçekleşti.

Elektrik motoru ve gelişmiş pillerle donatılan Akrep IIe, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı. Geleneksel zırhlı araçlara kıyasla çeviklik, düşük termal iz, yüksek hız ve sessizlik avantajlarını bir arada sunan Akrep IIe, tüm dünyada orduların zorlu isterlerini karşılayabilecek yeterlilikte bir elektrik motora sahip. Taktik performans beklentilerine de en iyi şekilde cevap veren Akrep IIe, özellikle yakıt verimliliği, hareket, beka kabiliyeti ve entegre lojistik destek anlamında da avantajlar sunuyor.

TÜRKİYE’NİN İLK ADIMLARI

Otokar'ın savunma sanayiinde global bir marka olma hedefine cesur adımlarla ilerlediğini kaydeden Genel Müdür Serdar Görgüç, "Kara sistemleri alanında sektöre öncülük eden ve birçok ilki kazandıran Otokar, savunma sanayiindeki iddiasını yeni nesil zırhlı Akrep II ile farklı bir boyuta taşıyor. İlk versiyonu Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı olan Akrep IIe, bize elektrikli araç teknolojisinin askeri araçlara uygulanmasına yönelik bilgi ve tecrübe kazandırırken, Türkiye’nin askeri tip elektrikli, hibrit ve otonom araçlar konusunda ilk adımları olacak" dedi.

KARA SİSTEMLERİNDE YENİLİKLERE YÖN VERİYORUZ

Otokar’ın savunma sanayiinde artık sadece ürün üretip satan değil, bilgi birikimi ihraç eden, Türkiye’den teknoloji transferi yapan bir şirket konumuna ulaştığını belirten Görgüç, "Kullanıcılarımızda her türlü keşif ve gözetleme görevleri başta olmak üzere birçok silah sistemi entegrasyonuna imkân veren düşük siluetli, yüksek balistik korumalı bir zırhlı araç ihtiyacının geliştiğini gözlemledik. 1995’te ürün ailemize eklediğimiz, yurtiçinde ve dışında başarılar gösteren Akrep aracımız, silueti küçük, 3 kişilik bir platformdu. Güncel beklenti ve gelecekteki tehditlere karşı, sahip olduğumuz bilgi birikimimizi ve yüksek teknolojiyi kullanarak yeni nesil Akrep II'yi geliştirip, ürün ailemize ekledik. Akrep II’nin yüksek atış gücü, üstün koruma ve beka kabiliyeti, yüksek hareket kabiliyeti, düşük silueti, çevikliği ile özellikle ihracat pazarlarında başarı göstermesini bekliyoruz” ifadesini kullandı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler