1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Özsoy: Kadın istihdamında kültür, önyargı ve beceri önemli

Özsoy: Kadın istihdamında kültür, önyargı ve beceri önemli

General Electric Türkiye CEO'su Canan Özsoy, kadınların çalışma hayatına katılımında kültür, önyargı ve beceri olmak üzere üç önemli konu olduğunu söyledi.

Özsoy: Kadın istihdamında kültür, önyargı ve beceri önemli

Enerji Günlüğü - General Electric Türkiye CEO'su Canan Özsoy, kadınların çalışma hayatına katılımında kültür, önyargı ve beceri olmak üzere üç önemli konu olduğunu söyledi.

“Temiz Enerji, Bilim ve Teknolojide Kadın Liderler” konulu Uluslararası Konferans kapsamında düzenelenen ‘‘Kadın Katkısının Karşılaştığı Sorunlar, Engeller ve Fırsatlar’’ panelinde konuşan General Electric Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy, sözlerine seksenli yıllarda iyi bir eğitimin ardından iş hayatına başlamak için ilk başvurusunda yaşadığı bir olayı anlatarak başladı. İş başvurusunda eşinin çalışması için izin verdiğine dair belge talep edildiğini kaydeden Özsoy, kendisini çok sinirlendiren bu durumu eşinin normal karşıladığını belirterek kadın istihdamının kültürel boyutuna dikkat çekti. Özsoy, sorunun temelinde kadınların üst yönetimler için talip olmaması olduğunu da vurguladı.

Enerji sektöründe ise şirketlerin kadın istihdamı konusuna özel olarak eğilmesi gerektiğini yine kendi yaşadığı bir örnekle ifade eden Özsoy, iş başvurularında bir kadın aday bulunana kadar başvuruları değerlendirmediğini kaydetti. 

Özsoy buradan yola çıkarak, kadınların çalışma hayatına katılımında üç önemli konudan bahsetmenin mümkün olduğunu ifade etti. Özsoy, "Bunlar kültür, önyargı ve beceri. Kültür, kadınları belirli sektörlere yerleşmeye yönlendiriyor. Önyargı ise bir engel teşkil ediyor. Üçüncü olarak da kadınlar becerileri olmadığını düşünerek maalesef ellerini kaldırmıyor. Oysa kadınlar ilham verici olmalı” dedi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/İstanbul

 

Önceki ve Sonraki Haberler