1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Öztürkmen: Depolamaya 2025’e kadar 150 milyar dolar yatırım yapılacak

Öztürkmen: Depolamaya 2025’e kadar 150 milyar dolar yatırım yapılacak

EÜD Başkan Yardımcısı Korkut Öztürkmen, enerji depolamaya dünya genelinde 2025’e kadar 150 milyar dolarlık yatırım yapılacağını söyledi.

Öztürkmen: Depolamaya 2025’e kadar 150 milyar dolar yatırım yapılacak

Enerji Günlüğü - EÜD Başkan Yardımcısı Korkut Öztürkmen, enerji depolamaya dünya genelinde 2025’e kadar 150 milyar dolarlık yatırım yapılacağını söyledi.

EÜD Başkan Yardımcısı ve İçtaş Enerji Grup Başkanı Korkut Öztürkmen, bu alanda küresel yatırımların artacağını belirterek, depolama konusunda dünya genelinde 2025 yılına kadar 150 milyar dolarlık yatırım yapılacağının öngörüldüğünü kaydetti. 

Depolama alandaki mevzuatın yıl sonundan önce devreye girmesini beklediklerini ifade eden Öztürkmen, böylece depolama alanındaki yatırımların önünün açılacağını kaydetti. 

PİL TEKNOLOJİSİ FİZİBİLİTEDE DOĞALGAZIN ÖNÜNE GEÇECEK

Öztürkmen, lityum-iyon bazlı pil teknolojisinde maliyetlerin hızla düşüşünün devam edeceğine; 2025 yılında bu teknolojinin fizibilite açısından doğalgaz santrallerinin bile önüne geçebileceğine dikkat çekti. “Ülkemizde güneş çatı uygulamaları pil bazlı depolama ile desteklenirse enerji arz- talebinde ve fiyat oluşumunda büyük değişiklikler bekleyebiliriz” diyen Korkut Öztürkmen, sadece lityum-iyon pil teknolojisinin değil diğer depolama teknolojilerinin de hızla gelişme sağladığının altını çizdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler