1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Özyeğin yerli kömür santrali kuracak

Özyeğin yerli kömür santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Fina Enerji, yerli kömür dayalı termik santral yatırımları yapacak. Fina, bu amaçla Polat Madencilik'e ait Soma'daki Polyak Eynez Enerji...

Özyeğin yerli kömür santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Fina Enerji, yerli kömür dayalı termik santral yatırımları yapacak. Fina, bu amaçla Polat Madencilik'e ait Soma'daki Polyak Eynez Enerji Madencilik şirketinin yüzde 70'ini devraldı.

Fiba Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre Grubun enerji alanında faaliyet gösteren iştiraki Fina Enerji Holding, Konya merkezli Polat Madencilik Ltd. Şirketine ait Soma kömür havzasında faaliyet gösteren Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş.’nin yüzde 70 oranında hissesini devraldı. 3 Mart tarihi itibariyle devreye giren bu işbirliğiyle iki kurum, kömür madenciliği ve yerli enerji kaynaklarına dayalı termik santral yatırımları yapacak.

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, varılan işbirliğiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Fina Enerji Holding A.Ş. ve Polat Madencilik Ltd.’nin birlikte gerçekleştireceği işbirliği kapsamında, ülkemizin enerji ithalatına yönelik cari açığını önemli ölçüde azaltmaya katkıda bulunacak yeraltı kömür madenciliği ve termik santral yatırımları yapmayı hedefliyoruz. Ülkemiz ekonomisi için önemli bir girişim olarak gördüğüm bu işbirliğinin hayırlı olmasını dilerim."

2007 yılında faaliyetine başlayan Fina Enerji Holding, ağırlıklı olarak yenilebilir enerji projelerinin geliştirilmesi, inşaası ve işletimi ile Cere’an markası altında elektrik perakende ve toptan ticareti alanlarında faaliyet gösteriyor.

Fina Enerji Holding’in İzmir, Balıkesir ve Hatay’da 130 MW kurulu, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli’nde 150 MW inşaa halinde ve İstanbul, Yalova, Muğla ve İsparta’da 200 MW inşaat öncesi aşamasında rüzgar elektrik üretim lisansları bulunuyor.

Fina Enerji Holding Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 80’i aşkın yenilebilir enerji geliştirme projeleri yürütüyor. Fina Enerji, mevcut yenilenebilir enerji portföyüne ek olarak yerli kaynaklarla madencilik, enerji üreten termik ve jeotermal santraller ile sektördeki payını büyütmeyi hedefliyor.

Polat Madencilik ile varılan ortaklık, bu kaynak çeşitlendirme ve büyüme hedefinin de bir parçası olarak gösteriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler