1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Palandöken: Elektrik ve doğalgaz indirimi esnafımıza nefes aldırır

Palandöken: Elektrik ve doğalgaz indirimi esnafımıza nefes aldırır

TESK Başkanı Palandöken, esnafa başta doğalgaz olmak üzere elektrik, su, akaryakıt gibi enerji kalemlerinde indirimli tarife uygulanmasını talep etti.

Palandöken: Elektrik ve doğalgaz indirimi esnafımıza nefes aldırır

Enerji Günlüğü - TESK Başkanı Palandöken, esnafa başta doğalgaz olmak üzere elektrik, su, akaryakıt gibi enerji kalemlerinde indirimli tarife uygulanmasını talep etti.

Soğuk kış günlerinin yüzünü göstermesiyle birlikte esnafın sıkıntıya düştüğünü söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Farklı iş kollarından birçok esnaf ve sanatkarımız doğalgaz fiyatlarının pahalılığından dolayı dükkanında kalorifer yakamıyor. Bunun yerine halen sanayi sitelerinde talaş ve yanmış yağ yakarak ısınmaya çalışan esnafımız var. Bu ısınma şekli çevreye verdiği zararın yanı sıra insan sağlığına da olumsuz etkiliyor. Yaşadığımız yüzyılda teknoloji bu kadar gelişmişken esnafımız bu tarz yöntemlerle ısınmaktan kurtarılmalı. Bunun için de ekonominin omurgası olan esnafımıza başta doğalgaz olmak üzere elektrik, su, akaryakıt gibi enerji kalemlerinde indirimli tarife uygulanmalı" dedi. 

Palandöken, özellikle kış aylarına girdiğimiz şu günlerde enerji kalemlerine yönelik müjdeli bir haber gelirse kendi yağında kavrulmaya çalışan küçük esnafın rahat bir nefes alacağını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler