1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petar Şanlıurfa’da petrol arayacak

Petar Şanlıurfa’da petrol arayacak

Petar A.Ş. Şanlıurfa’nın Siverek ve Hilvan ilçelerinden 90 milyon lira yatırımla on adet sondaj kuyusu açarak petrol arayacak.

Petar Şanlıurfa’da petrol arayacak

Enerji Günlüğü - Petar A.Ş. Şanlıurfa’nın Siverek ve Hilvan ilçelerinden 90 milyon lira yatırımla on adet sondaj kuyusu açarak petrol arayacak.

Şanlıurfa’nın Siverek ve Hilvan ilçeleri sınırları içinde, AR/PTR/K/M41-C2 ve AR/PTR/K/M42-D1,D2 arama ruhsatlı alanlar üzerinde Petar Doğalgaz ve Petrol Arama Sanayi Tic. A.Ş. tarafından sondaj yöntemi ile petrol aranması planlanıyor.

Sondaj faaliyetinin gerçekleştirileceği yaklaşık 25 bin hektarlık AR/PTR/K/M42-D1,D2 ruhsat numaralı sahada 5 lokasyonda, yaklaşık 13 bin hektarlık AR/PTR/K/M41-C2 ruhsat numaralı sahada ise 5 noktada sondaj olmak üzere toplamda 10 lokasyonda arama faaliyeti gerçekleştirilecek. Açılacak sondaj kuyularının derinliği 2500-3000 metre arasında olacak. 

Sondaj çalışmaları sonucunda sahadaki petrol rezervleri hakkında daha net bilgi sahibi olunacak. Yapılan sondajların olumlu sonuçlanması durumunda, sahada petrol üretimi için üretim kuyusuna dönüştürülecek.

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler