1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim üretimde tüm zamanların en iyi ilk 6 ayını geçirdi

Petkim üretimde tüm zamanların en iyi ilk 6 ayını geçirdi

Üretimde tüm zamanların en iyi ilk 6 ayını geçirerek üretim rekoru kıran Petkim’in aynı dönemde net satışları 5,9 milyar TL oldu.

Petkim üretimde tüm zamanların en iyi ilk 6 ayını geçirdi

Enerji Günlüğü - Üretimde tüm zamanların en iyi ilk 6 ayını geçirerek üretim rekoru kıran Petkim’in aynı dönemde net satışları 5,9 milyar TL oldu.

SOCAR Türkiye’nin iştiraki Türkiye’nin ilk ve tek entegre petrokimya şirketi Petkim, 2019 yılının ilk yarısına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Üretimde tüm zamanların en iyi ilk 6 ayını geçirerek üretim rekoru kıran Petkim’in aynı dönemde net satışları 5,9 milyar TL oldu. Petkim’in faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı da (FAVÖK) 2018’in ilk 6 ayına göre yüzde 26 artışla 890 milyon TL olarak gerçekleşti. 

Geçen yılın son çeyreğinde yapılan planlı bakımın ardından yüksek bir üretim performansı yakalayan Petkim, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 100 kapasiteye ulaştı.

DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN MEYVELERİNİ ALIYORUZ

Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, üretim seviyelerini rekor düzeye taşıyacak bir strateji izlediklerini belirterek, “2019 yılı Petkim’de dijital dönüşümün meyvelerini aldığımız bir yıl oluyor. Dijitalleşme ekibimiz şu ana kadar 40’ın üzerinde proje yürüttü. Bu projeleri makine öğrenmesi, yapay zaka, görüntü tanıma, robotik süreç otomasyonu gibi teknolojileri kullanarak gerçekleştirdik. Etilen Fabrikamızda uyguladığımız Etilen Fırın Optimizasyon Modeli (EFOM) Projesi bunlardan sadece biri... Bu proje sayesinde eskiden haftada bir kez yapılan 8 fırın çalıştırma senaryosu yerine artık her 15 dakikada bir 54 milyar senaryo üretebiliyoruz. Bütün bu senaryolarda Petkim için en uygun ve en verimli senaryoyu seçerek hayata geçiriyoruz. Bu projelerin faydalarını finansal sonuçlarımızda somut olarak görüyoruz. Petkim’in geneline yaymayı amaçladığımız projelerimizle Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın en dijital şirketi olma yolunda adım adım ilerliyoruz” dedi.

HAMMADDENİN TAMAMI STAR RAFİNERİ’DEN KARŞILANACAK

Mammadov, Ekim 2018’de açılan ve test çalışmaları tamamlanan STAR Rafineri’den ilk 6 ayda 260 bin ton hammadde aldıklarını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Orta vadede hammaddemizin tamamına yakınını karşılamayı hedeflediğimiz STAR Rafineri’yle sağlanan sinerji, önümüzdeki dönemde verimliliğimizi daha da artıracak. Öte yandan kültürel dönüşüm ve değer yaratma programı ‘Petkim Benim’ kapsamında yürüttüğümüz operasyonel mükemmellik çalışmalarımızın da faydalarını görüyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın katkısıyla uygulamaya geçirdiğimiz ve şirketimize katkı sağlayan bu programı kesintisiz sürdüreceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler