1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PETKİM’de Rafineri ve Petrokimya İş Birimi kuruldu

PETKİM’de Rafineri ve Petrokimya İş Birimi kuruldu

PETKİM bünyesinde gerçekleşen organizasyon yapılanması kapsamında Rafineri ve Petrokimya İş Birimi adıyla yeni bir birim kuruldu.

PETKİM’de Rafineri ve Petrokimya İş Birimi kuruldu

Enerji Günlüğü - PETKİM bünyesinde gerçekleşen organizasyon yapılanması kapsamında Rafineri ve Petrokimya İş Birimi adıyla yeni bir birim kuruldu.

Petkim Petrokimya Holding AŞ bünyesinde, bugüne kadar genel müdür yardımcılığı düzeyinde yürütülen mali işler, satış, satınalma, insan kaynakları, iş mükemmelliği, varlık yönetimi, bilgi teknolojileri, iş sağlığı güvenliği ve çevre fonksiyonları, bundan böyle Rafineri ve Petrokimya İş Birimi tarafından yönetilecek. 
 
3 ŞİRKET ENTEGRE EDİLİYOR
Grup şirketleri arasındaki sinerjiden azami düzeye yararlanmak amacıyla Petkim Petrokimya Holding AŞ’nin %18 oranında dolaylı ortağı olan STAR Rafineri AŞ, SOCAR Turkey Akaryakıt Depolama AŞ ve SOCAR Turkey Enerji Dağıtım AŞ’yi entegre eden yeni bir organizasyon yapısı oluşturuldu. 

Yeni organizasyon yapısı kapsamında SOCAR Türkiye bünyesinde Rafineri ve Petrokimya İş Birimi oluşturuldu. Organizasyon değişikliği, Petkim AŞ’nin tüzel kişiliği mevcut haliyle muhafaza edilerek ve tâbi olduğu mevzuat ve regülasyonlara uygun şekilde gerçekleştirildi.

SOCAR TURKEY AŞ İNİSİYATİF ALIYOR
Rafineri ve Petrokimya İş Birimi, daha önce genel müdür yardımcılığı düzeyinde yürütülen mali işler, satış, satınalma, insan kaynakları, iş mükemmelliği, varlık yönetimi, bilgi teknolojileri, iş sağlığı güvenliği ve çevre fonksiyonlarını yönetecek. Yeni yapıda Petkim AŞ’nin ve diğer grup şirketlerinin hukuk, kurumsal iletişim, kamu ilişkileri, kurumsal hizmetler fonksiyonları grubun dolaylı ana hissedarı olan SOCAR Turkey Enerji AŞ bünyesinde yürütülecek.

ANAR MAMMADOV BİRİM BAŞKANI OLDU
Petkim AŞ’deki organizasyon değişikliği kapsamında bir dizi yeni atama da yapıldı. Şirketin Genel Müdürü Anar Mammadov, Genel Müdürlük görevinin yanında, Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanlığı görevini de yürütecek. 

STAR Rafineri AŞ Finans ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Elchin Ibadov ise, Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Petkim AŞ CFO’luğuna atandı. 

SOCAR Türkiye Ticaret Başkanı Murat Erdoğan, vekaleten Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Ticaret Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 
Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Rıza Bozoklar, Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Satınalma ve Tedarik Zinciri Başkan Yardımcılığı görevine; İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Levent Kocagül, Rafineri ve Petrokimya İnsan Kaynakları Başkan Yardımcılığına; Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Kanan Mirzayev, Rafineri ve Petrokimya İş Birimi İş Mükemmelliği Başkan Yardımcılığına; STAR Rafineri AŞ Bakım Direktörü Rıza Acar, Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Varlık Yönetimi Başkan Yardımcılığına; Dijitalleşme ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Murad Abdullayev, Rafineri ve Petrokimya Bilgi Teknolojileri ve Dijitalleşme Başkan Yardımcılığına; STAR Rafineri AŞ Proses Güvenliği Müdürü Hakan Vural, Rafineri ve Petrokimya İş Birimi İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevre Direktörlüğüne atandılar. 

SOCAR Turkey Akaryakıt Depolama AŞ Genel Müdürü Haluk Urul, Petkim AŞ Genel Müdürü’ne bağlı olacak şekilde, petrokimya üretim fonksiyonlarını yönetmek üzere, Rafineri ve Petrokimya İş Birimi, Petrokimya Üretim Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcılığına atandı.

İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ali Semih Şansal, Üretim Yönetimi Direktörlüğüne; Satış, Pazarlama ve Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Agshin Salimov İkmal, İhracat ve Petrokimya Satış Yönetimi Direktörlüğüne; İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Khalig Mustafayev, Aliağa Kurumsal Hizmetler Grup Direktörlüğüne atandılar. 

Petkim AŞ Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı Tolga Demirözü de, SOCAR Turkey Enerji AŞ bünyesinde Satınalma ve Tedarik Zinciri Grup Direktörlüğüne atandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler