1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları son son üç ayın en düşüğünde

Petrol fiyatları son son üç ayın en düşüğünde

Petrol fiyatları Çin'deki koronavirüs salgını nedeniyle Ekim'den bu yana görülen en düşük seviyeye indi.

Petrol fiyatları son son üç ayın en düşüğünde

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları Çin'deki koronavirüs salgını nedeniyle Ekim'den bu yana görülen en düşük seviyeye indi.

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınının dünya geneline yayılacağı ve global petrol talebini yavaşlatacağı endişeleri ile Ekim ayından bu yana görülen en düşük seviyeyi test ettiler. 

Koronavirüs salgınının gelişiminin yakından izlendiği ortamda, ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı 58,50 dolar seviyesini gördü. 

OPEC VİRÜSE NASIL YANIT VERECEĞİNİ TARTIŞIYOR

OPEC yetkililerinin verdikleri bilgiye göre ise üye ülkeler, Çin'de ortaya çıkan ve şu ana kadar 81 kişinin ölümüne yol açan virüs salgınına verilecek yanıtı tartışıyorlar. Yetkililer, global petrol talebinde yönelik endişe yaratan virüs salgını sonrası petrol fiyatlarının gerilemesi OPEC ve Rusya'nın bu salgının etkilerine yanıt olarak üretim kısıntısının uzatılması, derinleştirilmesi seçeneklerini gündeme almalarına yol açtığını vurguluyorlar. Ancak OPEC yetkilileri, üye ülkelerin olağanüstü bir toplantı yapma planları olmadığını da belirtiyorlar.

Öte yandan, Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Shail al-Mazrauei yaptğı açıklamada, petrol piyasasını Çin'deki koronavirüs salgınının talebe olası etkisine aşırı tepki vermemeye çağırdı. Al-Mazrouei, Çin'in ve uluslararası toplumun bu salgının üstesinde gelme kabiliyetine güvendiklerini vurguladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler