1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları toparlanıyor

Petrol fiyatları toparlanıyor

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşındaki yumuşama sinyalleriyle toparlanarak 59,88 dolara yükseldi.

Petrol fiyatları toparlanıyor

Enerji Günlüğü - Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşındaki yumuşama sinyalleriyle toparlanarak 59,88 dolara yükseldi.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının şiddetlenmesinin yatırımcıların moralini bozması ve zaten sıkıntılı olan talep görünümünü daha da kötüleştirmesinin ardından düşüşünü dördüncü güne taşıyarak haftanın ilk iş gününde uluslararası piyasalarda 58,80 dolardan başlayan Brent petrol fiyatları yönünü yukarıya çevirdi. Brent petrolün varili Çin'den taviz açıklamasının gelmesiyle yaklaşık yüzde bir oranında yükselerek uluslararası piyasalarda 59,88 dolardan işlem görüyor. 

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Cuma günü Pekin yönetiminin petrolde ilk kez olmak üzere 75 milyar dolarlık ABD ürününe ek gümrük tarifesi uygulayarak misillemede bulunacağını açıklamasının ardından yüzde 2.1 aşağıda kapandıktan sonra yüzde 2.2 daha gerilemişti. ABD Başkanı Donald Trump ise daha sonra Çin mallarına ek tarife uygulanacağını açıklayarak karşılık vermiş ve ABD şirketlerinin Çin'den çıkması için çağrıda da bulunmuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler